56 χρόνια από τη γέννηση του Ayrton Senna

Σχετικά άρθρα

Ayrton Senna

Μία από τις σημαντικότερες ημέρες για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν η 21η Μαρτίου του 1960. Τότε ήρθε στον κόσμο ο Ayrton Senna da Silva, ένας εκ των κορυφαίων -αν όχι ο κορυφαίος οδηγός- στην ιστορία της Formula 1. Τα επιτεύγματα του είναι πασίγνωστα, και κάποια από αυτά είναι οι 41 νίκες, οι 65 pole positions, τα 80 βάθρα και φυσικά τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, το 1988, το 1990 και το 1991, όλα με τη McLaren.

Η πρώτη του ομάδα ήταν η Toleman, το 1984, τερματίζοντας στην 9η θέση τότε. Στη συνέχεια, το 1985 μέχρι και το 1987, οδήγησε για τη Lotus, προτού κάνει το μεγάλο βήμα στη McLaren, χωρίς να υπάρχει ο φόβος απέναντι στη μάχη με τον δύο φορές τότε Παγκόσμιο Πρωταθλητή Alain Prost. Η κορυφή του κόσμου ήρθε για πρώτη φορά, δείχνοντας ποιος πραγματικά είναι.

Η τελευταία του ομάδα δεν ήταν άλλη από τη Williams, στην οποία μετακόμισε το 1994. Όλα τελείωσαν εκείνη τη σεζόν και πιο συγκεκριμένα στη 1 Μαΐου, τη μαύρη εκείνη πρωτομαγιά, βγαίνοντας εκτός στη στροφή Tamburello. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, βυθίζοντας σε πένθος τη Βραζιλία, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και γενικότερα όλο τον πλανήτη.

Ο Βραζιλιάνος είναι αθάνατος στις καρδιές μας, καθώς δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ τι οδηγός και τι άνθρωπος ήταν. Χρόνια πολλά, Ayrton…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...