Η Williams συγχαίρει την Haas

Σχετικά άρθρα

Haas F1 Team

Όταν η Haas ανακοίνωνε πως πρόκειται να εισέλθει στη Formula 1 το 2016, οι περισσότεροι από εμάς πίστεψαν πως θα αγωνίζεται για τις τελευταίες θέσεις, αν ήταν ικανή να φτάσει στον τερματισμό. Οι τρεις πρώτοι αγώνες για φέτος αποτελούν παρελθόν και η αμερικανική ομάδα όχι μόνο τερματίζει, αλλά βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς.

Το ξεκίνημα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πως μιλάμε για μια νέα ομάδα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Σίγουρα, η βοήθεια της Ferrari αποτελεί σημαντικό παράγοντα, αλλά η επιτυχία των πρώτων αγώνων έχει κάνει ομάδες όπως η Williams να μιλούν με πολύ καλά λόγια για τους Αμερικανούς. Αυτό κάνει και τώρα ο Pat Symonds, Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας του Grove.

Νομίζω ότι είναι φανταστικό. Ο κόσμος ίσως γνωρίζει ότι νιώθω πως ο τρόπος με τον οποίο η Haas το έκανε -είναι φυσικά εντελώς νόμιμο, το επιτρέπουν οι κανονισμοί- διαβρώνει λίγο την έννοια του κατασκευαστή. Αλλά, τους εύχομαι καλή τύχη, έτσι είναι οι κανονισμοί και τους χρησιμοποίησαν σωστά. Πραγματικά με εξέπληξαν και τους θαυμάζω πολύ.

Ο Βρετανός παραδέχεται πως η Haas τα έχει πάει περίφημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, πράγμα δεν είναι εύκολο ακόμα και για τη Williams.

Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι ότι δεν έχουν κατασκευάσει ένα καλό μονοθέσιο, αλλά αγωνίζονται καλά και αυτό είναι πολύ δύσκολο πράγμα για μία νέα ομάδα. Νομίζω ότι έχουν προσωπικό από τη Ferrari, αλλά, επίσης, προσέλαβαν και πολύ κόσμο που δεν ήταν ποτέ στη Formula 1 και κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Το να λειτουργήσεις ένα μονοθέσιο στον αγώνα, δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι ένα περίπλοκο μείγμα περιστάσεων που πρέπει να αναλάβεις. Θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά την κατάσταση και να αντιδράσεις σε αυτό. Κάνουμε λάθη κάποιες φορές, αλλά τα πήγαν πολύ καλά στους πρώτους αγώνες.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα