Αλλάζει η πίστα της Monza από το 2017

Σχετικά άρθρα

image-1-768x543

Οι ιταλικές Αρχές μαζί με την εταιρεία Dromo ετοιμάζουν να κάνουν αρκετές αλλαγές στην ιστορική πίστα της Monza το 2017. Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουμε με την χάραξη της πίστας σε κάποια κομμάτια.

Η ιστορική πίστα της Monza χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη ευθεία., η οποία και καταλήγει στο chicane prima variante. Το εν λόγω chicane βρίσκεται εκεί από το 1972, όμως από το 2017 θα πάψει να υπάρχει, καθώς την θέση αυτού θα πάρει μία γρήγορη δεξιά καμπή που καταλήγει σε ένα καινούριο chicane μετά την curva biassono (πρώην curva grande). Στο νέο αυτό project θα υπάρχει και ανασχεδιασμός των δύο Lesmo. Επίσης θα τοποθετηθεί εκ νέου χαλίκι στην parabolica, ενώ θα γίνουν και περισσότεροι σταθμοί άμεσης επέμβασης κριτών στην πίστα.

Βάσει προσομοιώσεων, η διαφορά στους χρόνους μεταξύ παλιάς και νέας χάραξης θα είναι της τάξεως των 2 περίπου δευτερολέπτων, με τη νέα χάραξη να είναι φυσικά ταχύτερη. Το συμβόλαιο της πίστας της Monza με την FOM λήγει το 2016 χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν θα ανανεωθεί αυτό, αν και η λογική λέει πως οι Ιταλοί θα συνεχίσουν να φιλοξενούν τα μονοθέσια της Formula 1.

ΠηγήJJWGP

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr