Η Land Rover μηνύει Κινέζικη εταιρία για αντιγραφή

Σχετικά άρθρα

Landwind-Range-Rover

Η Land Rover γκρίνιαξε το 2014, όταν παρουσιάστηκε το LandWind X7, υποχώρησε αργότερα και απ’ ότι φαίνεται επανέρχεται δριμύτερη, ετοιμάζοντας μήνυση εναντίον της Jiangling Motor. Ο λόγος είναι προφανής. Η Jaguar-Land Rover ισχυρίζεται ότι η Κινέζικη εταιρία αντέγραψε το σχέδιο του Range Rover Evoque.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που γνωρίζουμε είναι αυτό που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της JLR, λέγοντας ότι κατατέθηκε μήνυση σε δικαστήριο του Πεκίνου σχετικά με παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και αθέμιτο ανταγωνισμό. Φυσικά, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω  ενώ το ίδιο έγινε και από πλευράς Landwind.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η ομοιότητα ανάμεσα στα αυθεντικά μοντέλα και τις Κινέζικες αντιγραφές τους είναι αδιαμφισβήτητη όμως οι εταιρίες που προφανώς έχουν το δίκιο με το μέρος τους δεν κινούνται νομικά εναντίον των Κινέζικων. Γιατί; Πρώτον, γιατί δεν πιστεύουν ότι έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν σε Κινέζικο δικαστήριο. Δεύτερον, γιατί μπορεί να κάνει κακό στην εικόνα τους και τρίτον, γιατί πρόκειται για ιδιαίτερη χρονοβόρα διαδικασία με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος της. Για παράδειγμα, χρειάστηκαν 12 χρόνια για να κερδίσει η Honda μία διαμάχη με μία Κινέζικη εταιρία που αντέγραψε το CR-V. Ακόμα και τότε, αποζημιώθηκε με 16 εκατομμύρια yuan –€2.14 εκατομμύρια– ενώ ζητούσε 300 εκατομμύρια –€40.000.000– Πάντως αξίζει αν σημειώσουμε ότι η JLR έχει ήδη απαγορεύσει την πώληση του X7 στην Βραζιλία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr