Hamilton: Οι εξομοιωτές της F1 δεν είναι καλύτεροι από τα video games

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

O Lewis Hamilton καταρρίπτει ένα μύθο, μιας και σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως οι πανάκριβοι προσομοιωτές των ομάδων της F1, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις προσομοιώσεις των video games, μιας και αυτοί δεν τον κάνουν αναγκαστικά να μάθει να οδηγεί ταχύτερα.

Ο Hamilton είπε πως έπρεπε να καθίσει στον προσομοιωτή για να εξοικειωθεί την διαδρομή του Μπακού, λέγοντας:

Δεν οδηγώ στον προσομοιωτή συχνά, επειδή δεν είναι το καλύτερο αυτή τι στιγμή. Δουλεύουμε στο να τον κάνουμε καλύτερο. Για το Ευρωπαϊκό GP έκανα μόλις 8 γύρους στον προσομοιωτή.

Όταν ήμουν στην McLaren δουλεύαμε πολύ στον προσομοιωτή. Θα μπορούσα να ξοδέψω £100 για ένα Playstation και θα μάθαινα το ίδιο. Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην οδήγηση στον προσομοιωτή και στην οδήγηση στην πραγματικότητα. Στον πρώτο, δεν έχεις κανένα συναίσθημα. Πρέπει να προσαρμόσεις τον εαυτό σου στον προσομοιωτή, αλλά όταν καθίσεις στο μονοθέσιο δεν χρειάζεται να προσαρμόσεις τίποτα. Απλά οδηγείς. Στον προσομοιωτή δεν μπορείς να κάνεις τις ίδιες κινήσεις που κάνεις στην πραγματικότητα, ούτε να καταλάβεις τις αναπηδήσεις του οδοστρώματος.

Ο βρετανός συνέχισε:

Οδηγείς σε μια πίστα σήμερα και αύριο οδηγείς την διαδρομή στον προσομοιωτή και οι αναπηδήσεις δεν είναι εκεί. Η ταχύτητα είναι διαφορετική. Δεν αισθάνεται την ταχύτητα. Δεν αισθάνεσαι τις αντοχές του σώματός σου. Οι μηχανικοί μαθαίνουν περισσότερο στον προσομοιωτή παρά ο οδηγός, μιας και αυτοί μπορούν να μάθουν για την κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας, αλλά και για την αεροδυναμική του μονοθεσίου.

Τέλος ο Hamilton είπε πως δεν περπατά τις πίστες, μια κοινή πρακτική των περισσότερων οδηγών.

Περπατούσα τις πίστες από τότε που συμμετείχα στο πρωτάθλημα Formula Renault και έως το 3ο ή το 4ο έτος μου στην F1. Διαπίστωσα, πως η τακτική αυτή έκανε μηδενική διαφορά στην απόδοσή μου το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Δεν έχω περπατήσει καμία πίστα από το 2010 και μετά, και δεν έχω δει καμία διαφορά. Η τακτική αυτή ίσως λειτουργεί σε άλλους πιλότους, αλλά σε εμένα όχι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr