Η νέα Supra ίσως φοράει τον καινούριο V6 της Lexus

Σχετικά άρθρα

toyota-ft-1-concept

Οι φήμες για την νέα Supra δίνουν και παίρνουν, με την τελευταία να λέει πως το νέο V6 μοτέρ της Lexus θα της δώσει κίνηση! Επαναλαμβάνω πως είναι φήμη ή μάλλον υπόθεση, αφού αυτό είναι το καλύτερο διαθέσιμο μοτέρ από πλευράς Ιαπώνων, εκτός και αν το μοτέρ είναι κάποιο τετρακύλινδρο ή εξακύλινδρο εν σειρά, προερχόμενο από την BMW. Δεδομένου όμως ότι πολύ πιθανόν να είναι υβριδική, τότε μάλλον όλο το powertrain θα είναι της Toyota.

Όλοι οι ανταγωνιστές της Lexus έχουν αντίστοιχα μοτέρ και με την πίεση για μικρότερες καταναλώσεις και λιγότερους ρύπους, αλλά και την μόδα του downsizing γενικώς, ήταν θέμα χρόνου να δούμε έναν μικρό σχετικά υπερτροφοδοτούμενο V6 από την Toyota, κάτι που ιστορικά έλειπε από το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Να υπενθυμίσω πως ο νέος twin turbo V6 που θα κινεί τα Lexus GS και LS με την κωδική ονομασία 943F, αποδίδει περί τους 400 ίππους και τα 41 χιλιογραμμόμετρα ροπής, στην δε Supra αναμένεται περαιτέρω βελτιωμένος.

ΠηγήAutoRAI

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...