Ποινή για τον Hamilton στο Spa

Σχετικά άρθρα

M38161

Μπορεί ο Lewis Hamilton να ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να ονομάσει τον εαυτό του ως το φαβορί για την κατάκτηση και το φετινού τίτλου, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του σε αρκετές περιπτώσεις. Ο οδηγός της Mercedes ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα που του στέρησαν αρκετούς βαθμούς, έτσι είναι λογικό να ακολουθήσουν κάποιες ποινές στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Οι ποινές αυτές είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν ήδη από το Βελγικό Grand Prix, καθώς είναι ενδέχεται να έχει νέα στοιχεία στο power unit, τα οποία αναμένεται να είναι η MGU-H και το turbo. Αν και ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρα, η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και 20 θέσεις στην εκκίνηση της Κυριακής, κάτι που σημαίνει πως ο Πρωταθλητής θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως η μέγιστη ποινή είναι ουσιαστικά 22 θέσεις (δεν υπάρχει μεταφορά ποινών σε άλλα Grands Prix), η Mercedes ίσως προβεί και σε άλλες αλλαγές, ώστε να ο Βρετανός να ξεκινήσει με φρέσκο power unit το δεύτερο μισό της σεζόν και να είναι σε θέσει να υπερασπιστεί το προβάδισμα των 19 βαθμών που έχει από τον Nico Rosberg.

Ενημέρωση: Ο Hamilton επιβεβαίωσε πως θα λάβει τελικά ποινή στο Spa, ωστόσο είναι άγνωστο για την ώρα πόσο στοιχεία του κινητήρα θα αλλάξουν. Αν το power unit έχει νέα MGU-H και νέο turbo, ο Βρετανός θα λάβει ποινή 15 θέσεων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μέχρι τα ελεύθερα δοκιμαστικά, με τον ίδιο να παραδέχεται πως η νίκη θα είναι τρομερά δύσκολη υπόθεση.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...