Αρχική Γενικές Κατηγορίες Trends Πρώην στέλεχος της Volkswagen ζητά εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις για το DSG

Πρώην στέλεχος της Volkswagen ζητά εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις για το DSG

3
Πρώην στέλεχος της Volkswagen ζητά εκατοντάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις για το DSG

Dr Wolfgang Schreiber, Bentley’s Chairman and Chief Executive

Ο Wolfgang Schreiber είναι πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen, που ανάμεσα στις θέσεις που έχει βρεθεί, ήταν και σε αυτή των CEO της Bentley και της Bugatti. Πλέον ο Schreiber αποτελεί παρελθόν από την VW και έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας ζητώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πληρωμές πνευματικών δικαιωμάτων λόγω του ρόλου του στην ανάπτυξη ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, μιας και σε πολλές πατέντες που έχει κατοχυρώσει η VW, ο Schreiber ονομάζεται ως ο εφευρέτης.

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, ο Schreiber ζητά από το δικαστήριο του Μονάχου να κάνει την VW να του πληρώσει μια “λογική αποζημίωση” για τα πνευματικά του δικαιώματα πάνω στο DSG, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια αυτοκίνητα της VW. Λογικά ο Schreiber ζητά ένα ποσό αποζημίωσής με βάση το ποσό των χρημάτων που η Volkswagen έχει κερδίσει από τα αυτοκίνητα που έχει πουλήσει και εξοπλίζονται με DSG, γι’αυτό και απέρριψε αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκπρόσωπος της VW επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας πως ο Schreiber έχει ζητήσει επισήμως αποζημίωση από την Volkswagen, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το ποσό που ζήτησε, μιας και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις.