Αρχική Κατασκευαστές Audi Audi και Mercedes προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής τους

Audi και Mercedes προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής τους

6
Audi και Mercedes προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής τους

maxresdefault

Η Audi και Mercedes σχεδιάζουν να προβούν σε σημαντικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής τους με στόχο την αύξηση της παραγωγής τους και την προσθήκη νέων μοντέλων στην γκάμα τους. Άλλωστε και οι δύο έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ξεπεράσουν την BMW σε πωλήσεις ως το τέλος της δεκαετίας και να γίνουν νούμερο ένα στην premium κατηγορία.

Οι απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται, με την Audi να ξεκινά την παραγωγή του Q2 στη μονάδα της στο Ingolstadt. Σταδιακά θα φτάσει σε σημείο να κατασκευάζει 450 αυτοκίνητα τη μέρα. Η Audi επίσης έχει ανακοινώσει ανακατατάξεις στα εργοστάσια της σε Βέλγιο, Ουγγαρία και Ισπανία λόγω της προσθήκης νέων μοντέλων. Η παραγωγή του A1 θα μεταφερθεί από το Βέλγιο στην Ισπανία λόγω της έναρξης παραγωγής ενός ηλεκτρικού SUV στο πρώτο, και του Q3 από την Ισπανία στην Ουγγαρία.

Η Mercedes με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει δεύτερη μονάδα παραγωγής στο Kecskemet της Ουγγαρίας η οποία θα είναι έτοιμη στο τέλος της δεκαετίας. Στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο στην Ουγγαρία κατασκευάζονται οι B-Class, CLA και CLA shooting brake.

Όμως και στη Βρέμη η Mercedes έχει ήδη προβεί από τα τέλη Ιουνίου σε επέκταση της μονάδας παραγωγής που διαθέτει λόγω της προσθήκης της GLC Coupe, το δεύτερο καινούριο μοντέλο που ξεκινάει να παράγεται στη Βρέμη φέτος μετά τη C-Class cabriolet.

Πληροφοριακά να αναφέρουμε πως στην Ευρώπη και στη Ρωσία, οι VW και Renault διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό μονάδων παραγωγής αυτοκινήτων, 42 στο σύνολό τους.