Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό του ορίου ταχύτητας στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

Australia_globee

Το βόρειο κομμάτι της Αυστραλίας είναι γνωστό για τους αυτοκινητόδρομους χωρίς όριο ταχύτητας, στους οποίους όμως σύντομα θα επιβληθεί ανώτατο όριο 130 χιλιομέτρων την ώρα. Οι αρχές της χώρας φαίνονται όμως διατεθειμένες να κάνουν κάποιες εξαιρέσεις, και πιο συγκεκριμένα για τις δοκιμές εξέλιξης των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μετά την ανακοίνωση για την επικείμενη επιβολή του ορίου αρκετοί κατασκευαστές διαμαρτυρήθηκαν, με την Porsche να το κάνει κάπως πιο έντονα από τους υπόλοιπους. Αυτές οι διαμαρτυρίες λοιπόν έπιασαν εν μέρει τόπο, με εκπροσώπους της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να δηλώνουν πως επεξεργάζονται ένα σχέδιο που θα παρέχει τη δυνατότητα να γίνονται δοκιμές αυτοκινήτων από τους κατασκευαστές χωρίς να ισχύει το όριο ταχύτητας. Έτσι θέλουν να προτρέψουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν τις δοκιμές τους στη Βόρεια Αυστραλία, αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο που παίζουν στην οικονομία της περιοχής.

Βέβαια κάποιο είδος “εξαίρεσης” θα ισχύσει έτσι κι αλλιώς στην συγκεκριμένη περιοχή. Ενώ το όριο ταχύτητας στην υπόλοιπη χώρα είναι 110 χλμ/ώρα, εδώ θα είναι κατά 20 χλμ/ώρα υψηλότερο. Όσοι είχαν συνηθίσει να οδηγούν με ταχύτητες άνω των 130 θα πρέπει όμως να προσαρμοστούν, αλλιώς θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...