Alonso: Οι αλλαγές του 2017 το κριτήριο αν θα μείνω στην F1

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso in the garage.

Ο Fernando Alonso έχει πάρει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό του και σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως οι ισχύοντες κανονισμοί έχουν κάνει την F1 βαρετή, χωρίς καμία διασκέδαση.

Οι αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί για το 2017 (περισσότερη κάθετη αεροδυναμική πίεση, φαρδύτερα ελαστικά κτλ), θα κάνουν τα μονοθέσια να γυρνούν 4 με 5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα ανά γύρο, κάτι που δείχνει πως η F1 θα αποκτήσει κάτι από την χαμένη της αίγλη.

Ο Alonso δηλώνει πως αν F1 θα παραμείνει “βαρετή”, τότε θα στραφεί σε άλλα motorsports, μιας και δεν θέλει στα 35 του να “συνταξιοδοτηθεί”. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να δούμε τον Alonso στο WEC αλλά και στο Le Mans. Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν πρόσφατα τόσο ο Felipe Massa, όσο και ο Jenson Button, με τον Alonso να έχει συμβόλαιο με την McLaren μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν.

Ο Alonso είπε πως η εξοικονόμηση καυσίμων και η εξοικονόμηση στα ελαστικά, έρχονται σε αντίθεση με το ένστικτο του οδηγού, ο οποίος έχει στο DNA του να πιέζει το μονοθέσιο στο μέγιστο. Για την επόμενη σεζόν είπε πως τα μονοθέσια θα είναι γρηγορότερα, πιο “φυσικά”, κάτι που δίνει ελπίδες στον Ισπανό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...