Προβληματικός 1 στους 370 αερόσακους της Takata

Σχετικά άρθρα

Takata-airbag-two

Η Takata έχει αναγκαστεί να ανακαλέσει περισσότερα από 100 εκατ. αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με τους προβληματικούς αερόσακους της, οι οποίοι υπάρχει η πιθανότητα να ανατινάζονται από μόνοι τους. Σύμφωνα με έγγραφα, σε δοκιμές που έκανε η NHTSΑ σε 245.000 αερόσακους που έχουν ανακληθεί, διαπιστώθηκε πως υπήρξε αποτυχία στους 660.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ποσοστό αποτυχίας ενός αερόσακου σε κάθε 370, με την εταιρία να δηλώνει πως επικεντρώνεται πλέον στο να προσφέρει ασφαλείς αερόσακους, με τις εργασίες αντικατάστασής των προβληματικών αερόσακων να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Takata βρίσκεται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α προκειμένου να επιλυθεί μια ποινική υπόθεση στην οποία η Takata κατηγορείται για απάτη, μιας και στελέχη της, προέβησαν σε παραπλανητικές δηλώσεις στις αρχές, αποκρύπτοντας πληροφορίας σχετικά με τους προβληματικούς αερόσακους της, οι οποίοι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 16 άτομα παγκοσμίως και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 100. Το τελευταίο άτομο που έχασε τη ζωή του λόγω των προβληματικών αερόσακων την Takata ήταν στη Μαλαισία, το περασμένο Σάββατο 24 του μηνός, με τον οδηγό να χάνει τη ζωή του μέσα σε ένα Honda City, μοντέλο του 2009. Το αυτοκίνητο ήταν ανάμεσα σε εκείνα που είχε ανακαλέσει η Honda τον περασμένο Ιούνιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...