Ηλεκτρικό το επόμενο Toyota Aygo;

Σχετικά άρθρα

Test_Drive_Toyota_Aygo_xshift_12

Η Toyota συνεργάζεται με την Peugeot-Citroen στην παραγωγή των αυτοκίνητων πόλης με τα Aygo108C1 να μετρούν αρκετά χρόνια στην αγορά. Η επόμενη γενιά του Aygo ίσως δεν βασίζεται σε αυτή την συνεργασία, με την Toyota να εξελίσσει μόνη το αυτοκίνητο και ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές.

Η Toyota θέλει να προσφέρει υβριδικά οχήματα σε κάθε κατηγορία και ήδη διαθέτει μεγάλη γκάμα εκτός από το A-segment που ανήκει το Aygo. Επειδή τα υβριδικά είναι ίσως πολύπλοκη λύση για την κατηγορία, η επόμενη γενιά του, ίσως διατεθεί αποκλειστικά σαν ηλεκτρικό όχημα. Η εταιρεία βλέπει κάποια εξέλιξη στα υβριδικά, στα plug-in υβριδικά, στα καθαρά ηλεκτρικά και στα οχήματα κυψελών καυσίμου. Ήδη εξελίσσει κάποια ηλεκτρικά οχήματα που δοκιμάζονται στην Ευρώπη, ώστε να προσφέρει στο μέλλον τα οχήματα που επιθυμούν οι πελάτες της και τα ηλεκτρικά θα είναι μέρος αυτής της προσπαθείας.

Ο Johan Van Zyl, Πρόεδρος και CEO της Toyota Europe, δήλωσε πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να προσφέρουν ένα ηλεκτρικό Aygo καθώς θα ήθελε πολύ να προσφέρει ένα όχημα μηδενικών ρύπων, οπότε το όχημα αυτό θα πρέπει να είναι plug-in ή ηλεκτρικό. Και άλλο στέλεχος επιβεβαίωσε πως η Toyota εξετάζει την ιδέα ενός ηλεκτρικού Aygo, αλλά δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα περάσει το αυτοκίνητο στην παραγωγή, καθώς πρέπει να εξεταστούν και άλλοι παράγοντες όπως το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι άνθρωποι να πληρώσουν το επιπλέον κόστος.

Από την μεριά της, η Citroen αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πρόθεση της Toyota να σπάσει την συνεργασία για τα αυτοκίνητα πόλης ή τις πιθανές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...