Επίσημο: Ο Juho Hanninen ο πρώτος οδηγός του Yaris WRC

Σχετικά άρθρα

wrc_161018_1

Αυτό που είχε διαρρεύσει πριν σχεδόν ένα μήνα, επισημοποίησε κατά το ήμισυ η Toyota, καθώς κατά την επιστροφή της στο WRC, το ένα αγωνιστικό Yaris WRC θα οδηγήσει ο Juho Hänninen, με συνοδηγό τον Kaj Lindström, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα με την ιαπωνική ομάδα.

Υπό τη διεύθυνση του τέσσερις φορές Παγκοσμίου Πρωταθλητή Tommi Mäkinen, η Toyota Gazoo Racing WRC υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με δυνατότητα επέκτασης πέραν του 2017, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό την εμπλοκής του στο εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης ως επίσημος οδηγός δοκιμών.

Αφού κέρδισε το Intercontinental Rally Challenge το 2010, ο Juho συνέχισε τις επιτυχίες του διεκδικώντας τον τίτλο του S-WRC το 2011, ενώ ένα χρόνο αργότερα πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Έλαβε μέρος στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος δύο φορές το 2013 και 2014, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του σε διοργανώσεις όπως τα Ράλι Σουηδίας, Πολωνίας και Φινλανδίας.

Ο Hänninen δήλωσε σχετικά:

Μοιάζει με όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το να βρεθώ πλαισιωμένος από μία εργοστασιακή ομάδα με τέτοιες δυνατότητες για μία πλήρη σεζόν είναι πραγματική ευκαιρία για μένα. Δουλεύουμε μαζί από την πρώτη ‘βόλτα’ του αυτοκινήτου, και αυτό κάνει το όλο εγχείρημα πιο συναρπαστικό και γεμάτο πρόκληση. Το Yaris WRC είναι απίστευτο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το Ράλι Μόντε-Κάρλο!

wrc_161018_2

Από τη πλευρά του ο Tommi Mäkinen, δήλωσε ικανοποιημένος με την επιλογή του Juho, επαναλαμβάνοντας ότι η σεζόν του 2017 θα είναι πρωτίστως μία εμπειρία εκπαιδευτικού χαρακτήρα για όλη την ομάδα, σχολιάζοντας:

Όταν προσχώρησε στην ομάδα, ο Juho είχε απίστευτο ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά. Επίσης συνειδητοποίησε ότι δεν θέλαμε να βιάσουμε τα πράγματα και ότι η σεζόν του 2017 θα ήταν αφιερωμένη στην απόκτηση εμπειρίας και την ανάλυση του πρωταθλήματος. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και είμαι σίγουρος ότι έχοντας λάβει μέρος στην εξέλιξη του Yaris WRC από την αρχή, γνωρίζει άριστα το αυτοκίνητο. Επομένως, φαίνεται να είναι ο τέλειος συνδυασμός για μένα. Ξέρω ότι όλοι στην ομάδα θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλη η ενέργεια και η σκληρή δουλειά που έχουν αφιερωθεί σε αυτό το project τους τελευταίους μήνες θα μας φέρει την επιτυχία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 και 30 ετών προχωρούν η Toyota και η Honda

Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας συμφώνησαν να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πρώιμη ένδειξη δυναμικής κινητικότητας στο...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Volkswagen Golf R Vs Toyota GR Corolla. Ποιο είναι ταχύτερο στο 400άρι;

Ποιο από τα δύο τετρακίνητα hot hatches είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση; Το Volkswagen Golf R φορά έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 320 ίππων με...
Autoblog.gr