Donald Trump: Η επόμενη προεδρική λιμουζίνα και ο φόβος των αυτοκινητοβιομηχανιών

Σχετικά άρθρα

donald-trump-conference

Ο κόσμος από χθες είναι διαφορετικός. Οι Αμερικάνοι επέλεξαν τον Donald Trump να γίνει ο επόμενος πρόεδρος τους, με τον υπόλοιπο κόσμο να κοιτά με φόβο, σκεπτικισμό, σοκ, μιας και περιμένει να δει τι θα κάνει ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας.

Με τον Trump να αναλαμβάνει τα ηνία του κόσμου, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 20 Ιανουαρίου του 2017, πολλά πρέπει να γίνουν μέχρι ο μεγιστάνας να καθίσει στο Οβάλ Γραφείο. Αρχικά, οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να κατασκευάσουν νέα προεδρική λιμουζίνα που θα αντικαταστήσει το The Beast του Obama. O Trump έχει μεγάλη συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων αλλά κανένα από αυτά δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει η επόμενη προεδρική λιμουζίνα, η οποία ουσιαστικά είναι ένα θωρακισμένο φορτηγό με σουλούπι αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο/φορτηγό θα βασίζεται στον σχεδιασμό των Cadillac Escalade και XT5, θα ζυγίζει κάπου μεταξύ στα 6.800 και 9.000 κιλά και θα είναι αλεξίσφαιρο, θα μπορεί να αντέχει από επίθεση πυραύλου, ενώ θα διαθέτει ότι περιμένει κανείς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, έχοντας διάταξή θέσεων 2+3+2 όπως το The Beast του Obama.

Το μοντέλο αναπτύσσεται εδώ και δύο χρόνια και σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, το project περιλαμβάνει 4 φάσεις με την πρώτη, να είναι η εξέλιξη της θωράκισης. Η δεύτερη φάση έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της θωράκισης που εξελίχθηκε κατά την πρώτη φάση και την επιλογή των τελικών specs του αυτοκινήτου (chassis, εξωτερικό, εσωτερικό κλπ). Η τρίτη φάση επικεντρώνεται στην επικύρωση του οχήματος και η τέταρτη και τελευταία, στην παραγωγή. Το κόστος κάθε αυτοκινήτου εκτιμάται στα 1,5 εκατ. δολάρια, με την κυβέρνηση των Η.Π.Α να έχει δώσει το ποσό των 15,8 εκατ. δολαρίων στην GM για την ανάπτυξη του.

the-beast-obama-limo-930x586

Με τους Γερμανούς κατασκευαστές να φοβούνται πως ο Trump θα αναστατώσει το διεθνές εμπόριο, χθες, οι μετοχές σχεδόν όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών των Η.Π.Α παρουσίασαν χθες πτώση. Της GM έχασε 3,5%, όπως και της Ford, με την μετοχή της Fiat Chrysler Automobiles να παρουσιάζει πτώση 4%, μιας και ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος θέλει να σταματήσει τις εταιρίες να κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό, φορολογώντας τα προϊόντα που κατασκευάζονται στο Μεξικό και αποστέλλονται στις ΗΠΑ με φόρο 35%. Και δεν είναι μόνο οι Αμερικάνικες και οι Γερμανικές εταιρίες που έχουν ή ετοιμάζουν εργοστάσια στο Μεξικό. Εκεί διαθέτουν εργοστάσια και οι Ιαπωνικές Toyota, Nissan και Honda, με τις μετοχές τους να παρουσιάζουν και αυτές πτώση χθες. Μάλιστα η Toyota ανακοίνωσε πως μειώνει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στις Η.Π.Α για το τρέχον οικονομικό έτος κατά 60.000 μονάδες.

Η GM με ανακοίνωσή της συνεχάρη τόσο τον Trump όσο και την Clinton, συμπληρώνοντας πως:

Ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο εκλεγέντα πρόεδρο και το νέο Κογκρέσο σχετικά με τις πολιτικές που υποστηρίζουν μια ισχυρή και ανταγωνιστική βάση της παραγωγής των Η.Π.A. Η GM θα συνεχίσει από την πλευρά της να συμβάλλει στην ανταγωνιστική δύναμη της Αμερικής.

donald-trump
Το εξώφυλλο της σημερινής Daily Mirror

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα την επένδυση 900+ εκατ. δολαρίων σε τρία εργοστάσιά της (Toledo Transmission Operations- Ohio, Lansing Grand River – Michigan και Bedford Casting Operations – Indiana), αλλά ταυτόχρονα και πως θα προχωρήσει σε απολύσεις 2.084 εργαζόμενων της τον Ιανουάριο, προκειμένου να επιβραδύνει την παραγωγή των μικρών αυτοκινήτων της. Έτσι καταργεί την τρίτη βάρδια των εργοστασίων της σε Lordstown (παράγει το Chevrolet Cruze) και Lansing Grand River (παράγει τα Chevrolet Camaro, Cadillac ATS και CTS), λόγω της “μετατόπισης του ενδιαφέροντος των πελατών από τα sedan στα crossovers και pickups“.

donald-trump2
Το σημερινό εξώφυλλο της γαλλικής Liberation

Τέλος ο Trump απειλεί να καταργήσει τους κανονισμούς οικονομίας καυσίμου και εκπομπών που έχουν θεσπιστεί στις Η.Π.Α, μιας και ο ίδιος πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη που επινοήθηκε από την Κίνα για να κάνει τους Αμερικανούς βιομήχανους μη ανταγωνιστικούς και δεσμεύθηκε να «ακυρώσει» τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η οποία βασίσθηκε στη συναίνεση του Ομπάμα με την Κίνα. Ο Trump λέει, επίσης, ότι θα σταματήσει όλες τις πληρωμές των ΗΠΑ για προγράμματα του ΟΗΕ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης. Ενδεχομένως ο Trump θα κάνει τα όρια λιγότερο αυστηρά, αλλά ποιος μας διαβεβαιώνει πως δεν θα τα καταργήσει τελείως, μιας και ήδη έχει απειλήσει να “σκοτώσει” την EPA.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως ήδη οι αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στείλει επιστολή στην ομάδα μετάβασης του Λευκού οίκου ζητώντας την αναθεώρηση των κανονισμών οικονομίας καυσίμου και εκπομπών ρύπων για το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...