Προετοιμασμένη για τη γενναία απόφαση η Mercedes

Σχετικά άρθρα

toto-wolff

«Μιλάς με γρίφους, γέροντα!» Εντάξει, στα 44 του, δεν τον λες και γέροντα τον Toto Wolff, αλλά ο ο επί κεφαλής της Mercedes γνωρίζει πολύ καλά να προκαλεί προβληματισμούς. Το βασικό θέμα που πλανάται πάνω από τον κόσμο της Formula 1 είναι ο οδηγός που θα πάρει τη θέση του Nico Rosberg.

Η ομάδα του Brackley δε δείχνει να έχει σαφή κατεύθυνση, αφού εξετάζει όλους τους οδηγούς, ακόμα και τον Fernando Alonso, ενώ πάντα υπάρχουν οι επιλογές των Pascal Wehrlein, αλλά και Valtteri Bottas, με τους δύο από τους τρεις να έχουν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, ενώ ξεκάθαρα αποτελούν τον πρώτο οδηγό για την ομάδα τους.

Ο Wolff έχει πει αρκετά τις τελευταίες ημέρες και τώρα τονίζει πως η τελική τους απόφαση ίσως θα πρέπει να είναι γενναία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα συμβιβαστούν με τα ρίσκα ενός μεγάλου οδηγού δίπλα στον Lewis Hamilton ή ότι θα ρισκάρουν με έναν νέο οδηγό όπως ο Wehrlein; Μακάρι να γνωρίζαμε…

Ξεκάθαρα, με τον Nico να παίρνει την απόφασή του αρκετά αργά, είμαστε σε μια επικίνδυνη θέση, επειδή, αν το ξέραμε πριν από τρεις μήνες, θα υπήρχαν περισσότερες επιλογές. Ίσως θα χρειαστεί να πάρουμε μια γενναία απόφαση, όπως γενναία ήταν και η απόφαση του Nico. Χρειαζόμαστε τον ταχύτερο οδηγό, που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα καταλαβαίνει ότι αυτό είναι ένα ομαδικό παιχνίδι.

sne12808

Ο Αυστριακός πιστεύει πως το οδηγικό δίδυμο της Manor για το 2016, οι Wehrlein και Esteban Ocon έχουν δείξει εξαιρετικά σημάδια, γι’ αυτό και λέει πως το μέλλον τους στο άθλημα είναι λαμπρό.

Κάποιες φορές στη ζωή, τα πράγματα δε γίνονται έτσι όπως το περιμένεις. Νομίζω πως, όσον αφορά την απόδοση, και οι δύο είχαν σπουδαίους αγώνες στο παρελθόν, σταθερή απόδοση με τη Manor, και αξίζουν να βρίσκονται στη Formula 1. Έτσι, θεωρώ πως και οι δύο είναι μελλοντικά αστέρια.

bottas

Οι σχέσεις του Wolff με τη Williams και τον Bottas είναι γνωστές, αλλά το γεγονός πως είναι πρώτος οδηγός των Βρετανών δεν είναι η καλύτερη προϋπόθεση για να μετακομίσει στο Brackley.

Πέρα από τις προσωπικές μας σχέσεις, όπου είναι ένας πολύ συμπαθής και έξυπνος οδηγός, είναι επίσης πάρα πολύ γρήγορος. Αλλά, είναι στη Williams τώρα, ο πρώτος οδηγός, και είναι πολύ σημαντικό για τον συνδυασμό με τον Lance Stroll. Η Claire και η ομάδα έχουν βασιστεί σε αυτόν.

2016 German Grand Prix, Saturday

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο νέος οδηγός είναι απαιτητικές, αφού η ταχύτητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και η ελαχιστοποίηση των λαθών.

Μιλάμε για τον ρυθμό. Τα λάθη είναι κάτι διαφορετικό. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις έχουμε δει τους Lewis και Nico να κάνουν λάθη ή να χτυπούν μεταξύ τους. Για πάνω από το 90% των αγώνων, ήμασταν ικανοί να πάρουμε τους μέγιστους βαθμούς, έτσι αυτή είναι μια εκτίμηση. Στη συνέχεια, είναι ο ρυθμός για να ανταγωνιστείς τον Lewis και να αυξήσεις τη γενικότερη απόδοση της ομάδας. Θέλουμε κάποιον που να πηγαίνει απίστευτα γρήγορα. Αυτός ο συνδυασμός είναι ό,τι έκανε ο Nico τα περασμένα χρόνια.

Δε θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Θέλουμε να έχουμε δύο οδηγούς με τις ίδιες ευκαιρίες, που να μπορούν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον, επειδή νομίζω ότι το χρωστάμε αυτό στους οπαδούς και τους εαυτούς μας. Είναι ο τρόπος που θέλουμε να είναι οι αγώνες.

2016 PETRONAS Championship Celebrations, Kuala Lumpur

Σύμφωνα με τον Wolff, ο Rosberg βοηθούσε σημαντικά και στην εξέλιξη του μονοθεσίου, ένα πολύ σημαντικό προσόν για έναν οδηγό, εκτός από το να μπορεί να παλέψει με τον team-mate του. Αυτό είναι που θέλει, λοιπόν, και από τον νέο οδηγό, καθώς και να δηλώνει παρών σε μια κακή μέρα για τον Hamilton.

Θα αφήσει ένα πολύ μεγάλο κενό, επειδή, όχι μόνο είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός, αλλά μπορούσε να πιέσει και τον Lewis. Πίεζαν ο ένας τον άλλον, γι’ αυτό και πετύχαιναν τους στόχους μας για νίκες. Σε μια κακή μέρα για τον Lewis, ο Nico είχε εξαιρετική απόδοση, και το αντίθετο.

Η τεχνική του ικανότητα μας δίνει κατευθύνσεις στην ανάπτυξη του μονοθεσίου, και αυτό είναι που θα μας λείψει. Όποιος αντικαταστήσει τον Nico θα πρέπει να μπορεί να καλύψει αυτά τα μεγάλα κενά.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr