Σε έγγραφο στην ιστοσελίδα της GM για τα service, έκανε την εμφάνιση της ένας κινητήρας με την κωδική ονομασία LT5 και κυβισμό 6,2-λίτρων. Αυτός θα είναι στον κατάλογο της General Motors από το 2018 και φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί στην Corvette, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που έλεγαν ότι το αμερικάνικο sportscar θα υιοθετήσει κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC).

O νέος LT5 είναι πλήρως αλουμινένιος, και δεν φαίνεται να διαθέτει turbo ή κομπρέσορα, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα είναι αυτός που θα μπει στην ZR1. Η λογική λέει ότι η τελευταία θα πρέπει να είναι πιο δυνατή από την Z06, με τον LT5 να είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει την ιπποδύναμη των 650 ίππων του LT4, χωρίς την χρήση υπετροφοδότησης.

Έτσι, και κάνοντας χρήση της εις άτοπον απαγωγή, οδηγούμαστε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας πιθανότατα θα βρει θέση στην κεντρομήχανη Corvette. Οι DOHC κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν ευκολότερα σε πιο υψηλές στροφές, και μπορούν υιοθετήσουν χρονισμό και βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Θα δείξει…