Αυτήν την Ferrari δεν την γνώριζες

Σχετικά άρθρα

Ferrari που δεν είναι γνωστή στο κοινό; Πως γίνεται αυτό θα αναρωτιέσαι και προτού σε βάλω να στύψεις το μυαλό σου για να την θυμηθείς, θα γράψω πως πρόκειται για δημιουργία του Zagato που δεν πέρασε ποτέ στη παραγωγή.

Η Ferrari Zagato FZ93, είναι μια one-off δημιουργία που σχεδιάστηκε από τον Ercole Spada, ο οποίος έχει αποδείξει πως γνωρίζει να σχεδιάζει αυτοκίνητα, μιας και η Aston Martin DB4 GT Zagato είναι δική του δημιουργία. Στην FZ93, της οποίας το FZ σημαίνει Formula Zagato και το 93 προέρχεται από το 1993 όπου και παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης, δεν έδωσε και τον καλύτερο του εαυτό.

Η μοναδική Ferrari βασίζεται στην Testarossa, έχοντας ένα εντελώς διαφορετικό σώμα. Πίσω από την καμπίνα του οδηγού υπάρχει ο V12 κινητήρας της Testastora απόδοσης 430 ίππων και για πολλούς η FZ93 αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την Ferrari Enzo που παρουσιάστηκε 10 χρόνια μετά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...