Καινοτόμα 3D printed πιστόνια από την Ferrari

Σχετικά άρθρα

Με τους 3D εκτυπωτές να έχουν εξελιχθεί αρκετά, η Ferrari θέλοντας να κάνει σημαντικά βήματα για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Formula 1, φαίνεται πως το νέο μονοθέσιο, με κωδική ονομασία 668, που θα παρουσιαστεί στις 24 του Φεβρουαρίου, θα φέρει μια μονάδα ισχύος η οποία θα εξοπλίζεται με νέα καινοτόμου σχεδιασμού πιστόνια.

Οι Sassi Lorenzo και Enrico Gualteri είναι οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και την κατασκευή του νέου κινητήρα του μονοθεσίου της Ferrari, με κύριο μέλημα των δυο μηχανικών της Scuderia να είναι να βελτιώσουν την καύση του κινητήρα μέσω του συστήματος Turbulent Jet Ignition, με την καύση να λαμβάνει χώρα σε υψηλότερη πίεση και σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Γι’αυτό στον θάλαμο καύσης, τα πιστόνια θα είναι εκτυπωμένα σε 3D εκτυπωτή τα οποία δεν θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, αλλά από ένα νέο κράμα χάλυβα, έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικά στις υψηλότερες πιέσεις και στις αυξημένες θερμοκρασίες. Τα νέα πιστόνια θα κατασκευαστούν από λεπτές στρώσεις κάθε υλικού, τεχνική που ήταν αδύνατη με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων χύτευσης και κατεργασίας.

Ο βαθμός ελευθερίας που παρέχουν οι 3D εκτυπωτές, σε συνδυασμό με την ταχύτητα παραγωγής, έχει ανοίξει ένα νέο σύνορο στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό στον κόσμο της Formula 1. Σε συνδυασμό με ένα μικρο-μπεκ της Magneti Marelli που θα βοηθά στην διασφάλιση της τέλειας φλόγας στον θάλαμο ανάφλεξης, αλλά και της τεράστιας πίεσης που μπορεί να φτάνει και τα 400 bar, η Ferrari ελπίζει πως θα μπορεί να αυξήσει την απόδοση του κινητήρα, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...