Τις πίστες ανά τον κόσμο έχει πάρει η Mercedes με την AMG GT R, καθώς μετά το 7:10.92 που πέτυχε στο Nürburgring, το γερμανικό sportscar πήγε στο βουνό Panorama, στο οποίο βρίσκεται η πίστα του Bathurst και έγραψε 2:16,5. Αυτός αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής για την αυστραλιανή πίστα, καθώς είναι κατά 9 δευτ. πιο γρήγορος από το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η Mercedes-AMG GT S.

Στο τιμόνι της πράσινης AMG GT R κάθισε ο εργοστασιακός οδηγός, Bernd Schneider, και κατάφερε να πιάσει 308 χλμ/ώρα στην ευθεία Conrod. Για να γίνει ακόμα ευκολότερα αντιληπτός ο παραπάνω χρόνος, η αγωνιστική McLaren 650S GT3 κατέχει το ρεκόρ πίστας, με χρόνο περίπου κοντά στο 2:01, ενώ τα αγωνιστικά V8 Supercar γυρνάνε στο 2:06.

Να θυμίσω πως κίνηση παίρνει από έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 4.000 κ.εκ. με την απόδοσή του να αγγίζει τα 585 άλογα και τα 700 Nm ροπής. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 90 κιλά (1.554 κιλά) και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα με τη τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 318 χλμ/ώρα. Διαθέτει νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης, που τοποθετείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Mercedes. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με αυτόν της Porsche 911 Turbo, επιτρέποντας τους πίσω τροχούς να κινηθούν ως και 1,5 μοίρα προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος ένα ακόμα στοιχείο που διαφοροποιεί την GT R από την GT S είναι ένα carbon στοιχείο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, που στη λειτουργία Race και σε ταχύτητες πάνω από 80 χλμ/ώρα, κινείται αυτόματα προς τα κάτω, περίπου 4 εκατοστά, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αέρα.