Τα best-sellers αυτοκίνητα παγκοσμίως ανά κατηγορία

Σχετικά άρθρα

Πριν τρεις περίπου εβδομάδες, η Jato Dynamics έδωσε τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, όπου το Volkswagen Golf παρέμεινε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ είδαμε και τα best-sellers αυτοκίνητα στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τους Ευρωπαίους να αγοράζουν 14,5 εκατ. νέα αυτοκίνητα.

Σήμερα, η Λονδρέζικη εταιρία ανακοίνωσε ότι το 2016 πουλήθηκαν παγκοσμίως 84,24 εκατ. οχήματα, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 5,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με την εταιρία να συλλέγει στοιχεία από 62 αγορές.

Η Ιαπωνία σημείωσε πτώση 1,6% πουλώντας 4,9 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ και η Κορέα είχε αρνητικό πρόσημο (-0,8%) πουλώντας 1,79 εκατ. οχήματα. Ακόμα πιο μεγάλη ήταν πτώση στην Νότια Αμερική, καθώς συνολικά παραδόθηκαν -12,4% λιγότερα αυτοκίνητα. Την “ζημιά” έκανε η αγορά της Βραζιλίας (-19,8% με 1,99 εκατ. αυτοκίνητα), καθώς Αργεντινή (+8% με 681.000 αυτοκίνητα) και Χιλή (+7,5% με 303.000 οχήματα) έδειξαν να ανακάμπτουν.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, καθώς η Κίνα είδε τις πωλήσεις της να φτάνουν τα 25,23 εκατ. οχήματα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με το 2015. Ακόμα, και η Ινδία πήγε πολύ καλά, καθώς εκεί παραδόθηκαν 3,32 εκατ. αυτοκίνητα, μια αύξηση της τάξης του 8,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Κλείνοντας, τα best-selling αυτοκίνητα παγκοσμίως με βάση τις κατηγορίες είναι τα εξής:

Mini: Hyundai i10
Supermini: Volkswagen Polo
Μικρομεσαία: Toyota Corolla
Μεσαία: Toyota Camry
Πολυτελείας: BMW 5 Series
Υπερ-πολυτελείας: BMW 7 Series
Pickup: Ford F-Series
Πολυμορφικά: Wuling Hongguang
Sport: Ford Mustang
SUV: Nissan X-Trail

ΠηγήJato

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...