Βλέπεις τον τίτλο και λες τι είναι αυτό το Venzayga. Όχι δεν είναι είναι κάποιο μοντέλο της Toyota αλλά βασίζεται σε ένα τέτοιο. Σίγουρα μπερδεύτηκες αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένας ιδιοκτήτης ενός “ταπεινού” Toyota Venza στην Αριζόνα των ΗΠΑ ήθελε να οδηγεί κάτι πιο πολυτελές, οπότε αποφάσισε να το μετατρέψει σε Bentley Bentayga.

Εμφανισιακά όπως μπορείς να δεις και στις φωτογραφίες φέρνει αρκετά σε μοντέλο της Bentley. Διαθέτει νέο εμπρός μέρος με την μάσκα και τα διπλά φωτιστικά σώματα να θυμίζουν έντονα τα μοντέλα της Βρετανικής εταιρείας. Αλλαγμένο είναι και το πίσω μέρος ώστε να θυμίζει και αυτό το πολυτελές SUV, ενώ διαθέτει νέες ζάντες και σήματα της Bentley. Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν φωτογραφίες αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο άνετο και πολυτελές όπως η Bentayga.

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι να σου θυμίσω ότι το Venza είναι ένα crossover που βασίζεται στο πάτωμα του Camry. Παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 2008 και η παραγωγή του σταμάτησε τον Ιούνιο του 2015 στις ΗΠΑ, ενώ μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει τερματίσει η παραγωγή στις αγορές που πωλούνταν. Εσύ πως το βρίσκεις;