Η ιστορία αυτού του Toyota Crown 2600 De Luxe του 1972 έχει ενδιαφέρον. Είναι ένα από τα δύο Crown 2600 De Luxe που κυκλοφόρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Robin Shepherd, το εντόπισε έξω από ένα συνεργείο κοντά στο Dunsfold. Έτσι σταμάτησε και ρώτησε αν πωλείται. Δεν γνώριζε όμως, πως ο στενός του φίλος, ο Nick Garrick, ήταν ο εγγονός των Percy και Ethel Cole, των πρώτων ιδιοκτητών του συγκεκριμένου Crown.

Η τέταρτη γενιά του Crown είχε αρκετά χαρακτηριστικά που ήταν μπροστά από την εποχή τους. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο τριτάχυτο αυτόματο κιβώτιο, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών αλλά και ξεχωριστοί προφυλακτήρες, ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που έγιναν mainstream αρκετά χρόνια μετά τη παρουσίασή του.

Οι καταναλωτές όμως δεν αγκάλιασαν το Crown και έτσι γρήγορα η Toyota σταμάτησε τις πωλήσεις του σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αγοράστηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1972 για £2.303 (περίπου £29.500 σε σημερινά χρήματα), φυλασσόταν για πολλά χρόνια σε γκαράζ και σπάνια κινούνταν με ταχύτητα άνω των 50 χλμ/ώρα. Διαθέτει μέχρι και σήμερα το αυτοκόλλητο της αντιπροσωπείας στο πίσω παρμπρίζ και κίνηση παίρνει από έναν 2,6-λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 140 ίππων, που έχει διανύσει μέχρι σήμερα 96.560 χλμ.

Το αυτοκίνητο πέρασε στον γιο της οικογένειας, τον Percy Cole, Jr, που το κράτησε στη κατοχή του για πάνω από μια δεκαετία μετά τον θάνατο του πατέρα του. Η συντήρησή του όμως σταμάτησε το 2000, και έμεινε ανέγγιχτο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016, όταν η οικογένεια αποφάσισε να το επισκευάσει και να το πουλήσει. Κάπως έτσι μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό συνεργείο, αλλά η οικογένεια λόγω του κόστους δεν έπαιρνε την απόφαση να ξεκινήσει τις εργασίες επισκευής. Εκεί το είδε ο Shepherd, που το αγόρασε, μαθαίνοντας πως ο φίλος του ήταν ο εγγονός των Percy και Ethel Cole, και μετά από εργασίες που δεν κράτησαν πολύ, έφερε το όχημα στην κατάσταση που βλέπεις στις φωτογραφίες και μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο.