Ο Hamilton εκφράζει ξανά τις ανησυχίες του για τους κανονισμούς του 2017

Σχετικά άρθρα

Με κάθε μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς, οι οπαδοί της Formula 1 ευελπιστούν πως ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός και το -πραγματικό- θέαμα καλύτερο, ώστε να μην… τους παίρνει ο ύπνος μπροστά από την οθόνη τους. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, με τη Mercedes να έχει εξαφανίσει τον ανταγωνισμό τα τελευταία τρία χρόνια.

Φέτος, το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα γνωρίζει ξανά μεγάλες αλλαγές, με τα ελαστικά να είναι κατά 25% πιο φαρδιά, προκειμένου να προσφέρουν καλύτερο κράτημα, ενώ τα μονοθέσια θα παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη, ώστε να γίνουν περίπου 3-4 δευτερόλεπτα ταχύτερα στον γύρο, ίσως και περισσότερο σε πίστες με υψηλή κάθετη δύναμη.

Ο Lewis Hamilton συνηθίζει να σχολιάζει τα τεκταινόμενα της Formula 1, λέγοντας τώρα πως οι νέοι κανονισμοί ίσως ανακατέψουν την τράπουλα, αλλά τα πράγματα όσον αφορά τα προσπεράσματα ενδέχεται να είναι χειρότερα, μιας και η επιπλέον κάθετη δύναμη θα κάνει δύσκολη τη ζωή του οδηγού που βρίσκεται πίσω, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τελικά τα ελαστικά μπορεί να μην δίνουν την πρόσφυση που έχει υπολογιστεί.

Οι μηχανικοί μου λένε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να προσπερνάς. Αν δούμε ότι τα προσπεράσματα θα είναι πιο δύσκολα, θα είναι χειρότερο για τους οπαδούς και το θέαμα θα είναι χειρότερο, έτσι ελπίζω ότι δε θα συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, άκουσα ότι τα ελαστικά ίσως να μην προσφέρουν τόσο καλό κράτημα όσο ελπίζουμε, αλλά η αεροδυναμική θα είναι τεράστια, επειδή είναι μεγαλύτερα και πιο φαρδιά μονοθέσια, με περισσότερη κάθετη δύναμη, έτσι το μονοθέσιο που είναι πίσω θα επηρεάζεται περισσότερο από πριν.

Κι έχω ακούσει τους μηχανικούς να λένε πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί και ότι υπάρχει μια εναλλακτική οδός, αλλά αυτός είναι ο δρόμος που επιλέχθηκε. Επομένως, ελπίζω ότι οι μηχανικοί, που είναι τα εξυπνότερα παιδιά, θα κάνουν λάθος, κι ελπίζω ότι το θέαμα θα είναι καλύτερο και το πιο ανταγωνιστικό που έχουμε δει, και, αν όντως συμβεί, τότε ανυπομονώ να πάρω μέρος σε αυτό.

Όπως έχει πει και στο παρελθόν ο 32χρονος, αυτό που θέλει είναι να ικανοποιείται η απαίτηση του κόσμου για πλούσιο θέαμα, συνεπώς ευελπιστεί πως οι τρεις κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή (Mercedes, Red Bull και Ferrari) θα είναι κοντά, ώστε να βλέπουμε μάχες για την πρώτη θέση.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μπορεί να είναι η Ferrari μπροστά, μπορεί να είναι η Red Bull, δεν έχουμε ιδέα. Πιστεύω ότι η Red Bull είναι κάτι το εντελώς άγνωστο, δημιουργώντας πάντα ένα εκπληκτικό μονοθέσιο, ενώ είναι τρομεροί στον τομέα της κάθετης δύναμης, έτσι θεωρώ ότι θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει, ελπίζοντας ότι θα αναμειχθεί ο ανταγωνισμός. Ελπίζω ότι θα είναι κοντά, ώστε να παλεύουμε με τη Red Bull και τη Ferrari. Αυτό είναι που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...