Η Rolls-Royce κατασκεύασε το SRH, ένα παιδικό αμαξάκι εμπνευσμένο από τα πολυτελή αυτοκίνητά της, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την Χειρουργική Μονάδα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου St Richard. Το αμαξάκι έχει έναν και μόνο σκοπό. Να χαρίσει χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μέσα στους διαδρόμους της Παιδιατρικής Μονάδας, προκειμένου αυτά να νοιώσουν καλύτερα, έτσι ώστε να μειωθεί το άγχος τους πριν από μια χειρουργική επέμβαση.

Υπεύθυνο για την κατασκευή του ήταν το Bespoke τμήμα της Rolls-Royce, με το αμαξάκι να είμαι βαμμένο σε μπλε και λευκό χρώμα. Η καμπίνα του ακολουθεί και αυτό την διχρωμία του εξωτερικού, με τις δερμάτινες ταπετσαρίες να είναι σε κόκκινο χρώμα. Χρειάστηκαν περισσότερες από 400 ώρες για να κατασκευαστεί, με την Rolls-Royce να κάνει χρήση 3D εκτυπωτή κατά τη διαδικασία σχεδιασμού του. Διαθέτει το διάσημο Spirit of Ecstasy στο καπό και κίνηση παίρνει από μια μπαταρία gel απόδοσης 24 volt και έχει τελική ταχύτητα 16 χλμ/ώρα. Ωστόσο αυτή μπορεί να περιοριστεί στα 6 χλμ/ώρα, για “ένα πιο ήρεμο ταξίδι” με την υπόσχεση να παρέχει την ησυχία και την ομαλότητα ενός πραγματικού V12 μοντέλου της Rolls-Royce.

  • Μάνος Μαμαλάκης

    Μεγάλο μπραβο στη Rolls Royce για αυτό που έκανε για αυτά τα παιδάκια να μη λείψει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη τους να είναι χαρούμενα… Ο Θεός να είναι κοντά στα παιδάκια και να τα κάνει καλά… Όσο υπάρχουν άνθρωποι, ο κόσμος μας γίνεται πιο όμορφος… Πολύ συγκινητική πράξη αγάπης.

  • Φωτόνιον

    Εύχομαι ολόψυχα αυτό το αυτοκινητάκι να μην το οδηγήσει ποτέ κανένα παιδάκι…

  • Mika

    Μπραβο για τη πρωτοβουλια…