Πειραματικούς αγώνες εκτός πρωταθλήματος θέλει ο Brawn

Σχετικά άρθρα

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν σκέψεις σχετικά με την αλλαγή στο format των Grands Prix ή και των αγώνων, αφού ακούστηκε η σκέψη ακόμα και για δύο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, κάτι που προσωπικά με βρίσκει αντίθετο, διότι πιστεύω ότι ο αγώνας θα πρέπει κάθε φορά να είναι ένας. Πέρυσι, δοκιμάστηκε ένα νέο σύστημα για τις κατατακτήριες, αλλά ήταν τόσο βλακώδες που εφαρμόστηκε μόνο για λίγο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του αθλήματος δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν το άθλημα ξανά αγαπητό στον κόσμο, πράγμα που συνεπάγεται πολλές αλλαγές. Προκειμένου αυτές να γίνουν στη σωστή κατεύθυνση, προσέλαβαν τον Ross Brawn, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα μυαλά της Formula 1. Ο Βρετανός, πρώην επί κεφαλής της Mercedes, υποστηρίζει πως το ιδανικό θα ήταν να έχουμε έναν πειραματικό αγώνα κάθε χρόνο, προκειμένου εκεί να δοκιμάζονται νέα formats.

Είμαι λίγο νευρικός γι’ αυτό. Όταν αλλάζουμε το format, θα πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι το κάνουμε σωστά. Το όνειρό μου είναι ένας αγώνας εκτός πρωταθλήματος κάθε χρόνο, ώστε δοκιμάζουμε διαφορετικό format στον αγώνα. Ένας αγώνας εκτός πρωταθλήματος θα μας δώσει τη δυνατότητα να μεταβάλουμε τη μορφή, να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να το εξελίξουμε. Δεν μπορείς να το ρισκάρεις αυτό σε αγώνα πρωταθλήματος και να μη γίνει σωστά.

Το γεγονός ότι αποτελεί επιθυμία του Brawn, δε σημαίνει ότι θα το δούμε και στην πράξη. Πάντως, η ιδέα του 62χρονου δεν είναι κακή, ωστόσο υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν για τη δούμε στην πράξη.

ΠηγήSky Sports
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...