Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν σκέψεις σχετικά με την αλλαγή στο format των Grands Prix ή και των αγώνων, αφού ακούστηκε η σκέψη ακόμα και για δύο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, κάτι που προσωπικά με βρίσκει αντίθετο, διότι πιστεύω ότι ο αγώνας θα πρέπει κάθε φορά να είναι ένας. Πέρυσι, δοκιμάστηκε ένα νέο σύστημα για τις κατατακτήριες, αλλά ήταν τόσο βλακώδες που εφαρμόστηκε μόνο για λίγο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του αθλήματος δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν το άθλημα ξανά αγαπητό στον κόσμο, πράγμα που συνεπάγεται πολλές αλλαγές. Προκειμένου αυτές να γίνουν στη σωστή κατεύθυνση, προσέλαβαν τον Ross Brawn, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα μυαλά της Formula 1. Ο Βρετανός, πρώην επί κεφαλής της Mercedes, υποστηρίζει πως το ιδανικό θα ήταν να έχουμε έναν πειραματικό αγώνα κάθε χρόνο, προκειμένου εκεί να δοκιμάζονται νέα formats.

Είμαι λίγο νευρικός γι’ αυτό. Όταν αλλάζουμε το format, θα πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι το κάνουμε σωστά. Το όνειρό μου είναι ένας αγώνας εκτός πρωταθλήματος κάθε χρόνο, ώστε δοκιμάζουμε διαφορετικό format στον αγώνα. Ένας αγώνας εκτός πρωταθλήματος θα μας δώσει τη δυνατότητα να μεταβάλουμε τη μορφή, να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να το εξελίξουμε. Δεν μπορείς να το ρισκάρεις αυτό σε αγώνα πρωταθλήματος και να μη γίνει σωστά.

Το γεγονός ότι αποτελεί επιθυμία του Brawn, δε σημαίνει ότι θα το δούμε και στην πράξη. Πάντως, η ιδέα του 62χρονου δεν είναι κακή, ωστόσο υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν για τη δούμε στην πράξη.

 • georgekaras

  σκεψη θα μπορουσε να γινει ενας 6ωρος μια μερα αντι για δοκιμες εξελιξης

 • LEO

  Δεν το βλεπω πιθανό…

 • Mika

  Αστους να τρεχουν μια φορα, χωρις κανενα περιορισμο!!!

 • oταν λεει πειραματικο αγωνα…σαν να λεμε ”ελαχιστα κιλα τα 600 και μεγιστη ιπποδυναμη τα 1000hp” και ολα τα αλλα ασε την φαντασια σου να οργιασει ??????
  αν ναι…..θελω εναν πειραματικο αγωνα ΧΘΕΣ !!!

 • Anestis Genk

  Για μένα πρέπει να περιοριστούν οι τεχνολογίες που υποκαθιστούν τον οδηγό. Στον δρόμο ίσως είναι καλές (ίσως λέω), αλλά η F1 είναι άθλημα και θέλω να βλέπω τους οδηγούς να ρισκάρουν με τέρατα. Αντίστοιχα στο πολύ πολύ πιο συμμετοχικό MotoGP ο Casey Stoner είπε, βγάλτε το traction control να δούμε πιος είναι μάγκας στον χειρισμό του βρωμόγκαζου και τότε ίσως επιστρέψει στην ενεργό δράση. Αυτή είναι η αθλητική προσέγγιση!

 • Giannisk

  Όταν λέει formats εννοεί formats αγώνων και όχι αυτοκινήτων. Ίσως άλλες κατατακτήριες ή ελεύθερες δοκιμές κάποια αλλγή στα πιτ στοπ κλπ. Να δοκιμάσεις αλλαγές στα αυτοκίνητα θα έχει απίστευτο κόστος ειδικά αν συνυπολογίσεις ότι τελικά η ιδέα ίσως να μην περάσει.

 • Nikolaos

  Δλδ αν καταλαβαίνω σωστά, συζητούν να εισαχθεί αγώνας τύπου φιλικός αγώνας στο ποδόσφαιρο? Δοκιμάζω τα πάντα χωρίς φοβο και αγχος?
  Σαν αγώνας απο θέμα θεάματος δε πιστευω οτι θα ειναι κατι καλό, δεδομένου οτι ο καθένας θα κοιτά να δοκιμάζει και ρυθμίσεις που δε “θα του βγούν”, αλλά μακροπρόθεσμα στους βαθμολογούμενους αγώνες νομίζω οτι θα είναι καλύτερα..
  Δεν πιστευω οτι θα υλοποιηθεί.