Το πιο ακριβό FIAT που έχει πωληθεί μέχρι σήμερα σε δημοπρασία είναι ένα 8V Cabriolet του 1953 που είχε σχεδιάσει ο Alfredo Vignale. Η τιμή του είχε φτάσει το 1.120.000 ευρώ, η οποία σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δυσθεώρητα ποσά που χτυπάνε σε δημοπρασίες κάποιες άλλες ιταλικές κατασκευές περασμένων δεκαετιών, αλλά τηρουμένων των αναλογιών είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Στην επερχόμενη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Φλόριντα όμως το 8V Cabriolet είναι πολύ πιθανό να χάσει τον τίτλο του πιο ακριβού FIAT, καθώς δημοπρατείται ένα 8V Supersonic, σχεδιασμένο την ίδια χρονιά από την Carozzeria Ghia. Μάλιστα η τιμή του εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια, 50% δηλαδή παραπάνω.

Είναι ένα από τα 15 που κατασκευάστηκαν το 1953 και το ίδιο αυτοκίνητο εμφανίστηκε το 1954 στην έκθεση της Γενεύης, με την κατάσταση του φυσικά να είναι άψογη. Το 1979 πέρασε στην κατοχή του Paul Lazaros, ο οποίος επανατοποθέτησε τον εργοστασιακό κινητήρα που είχε αλλαχθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Το 2007 στο αυτοκίνητο τοποθετήθηκαν ανακατασκευασμένο κιβώτιο, ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και διακόπτες στο ταμπλό.

Οι φωτογραφίες πάντως δείχνουν πως μάλλον του αξίζει ο τίτλος του πιο ακριβού FIAT.