Ημέρες του 2015 θυμίζουν οι δοκιμές για τη McLaren, όταν το ξεκίνημα για την βρετανική ομάδα και τη Honda ήταν εφιαλτικό. Ακόμα και σήμερα, η «Macca» δεν πήρε όσα δεδομένα θα ήθελε (τουλάχιστον μέχρι στιγμής). Τα προβλήματα με το power unit εξακολουθούν να ταλαιπωρούν και φυσικά να καθυστερούν την ομάδα του Woking, αφού οι γύροι που γίνονται δεν είναι πολλοί, κάτι που σημαίνει πως δεν συλλέγονται τα απαραίτητα δεδομένα.

Ο επί κεφαλής της McLaren, Eric Boullier, υποστηρίζει πως η σχέση της ομάδας του με τη Honda βρίσκεται υπό πολύ μεγάλη πίεση, αλλά επισημαίνει ότι και οι ίδιοι θα πρέπει να κατασκευάσουν πρώτα το καλύτερο σασί για να έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι παράπονο θέλουν.

Η πίεση είναι προφανώς τεράστια. Βάζουμε τη μέγιστη πίεση σε όλη μας τη σχέση με τη Honda, και το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος βήμα, θα πρέπει να είμαστε ικανοί να έχουμε το καλύτερο μονοθέσιο, έτσι το θέμα είναι και στις δύο πλευρές.

Αυτό που θέλει ο Γάλλος είναι να συλλέγονται όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα κάθε μέρα, ενώ πιστεύει ότι ο αναβαθμισμένος κινητήρας που θα έχουν στην Αυστραλία θα είναι καλύτερος από αυτόν που τους προκάλεσε τα προβλήματα στις δοκιμές.

Η δουλειά μας είναι να καταλάβουμε και να αναπτύξουμε το μονοθέσιο, και να φέρνουμε μερικά κομμάτια. Η διαδικασία σήμερα είναι να παράγουμε όσα περισσότερα δεδομένα μπορούμε και να τα δίνουμε στο Woking, ώστε να δούμε αν η συσχέτιση είναι σωστή. Προφανώς, θα θέλαμε περισσότερους γύρους, αλλά ο συσχετισμός είναι καλός, έτσι μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις. Δεν ανησυχούμε ακόμα.

Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Honda θα ερευνεί και θα διορθώνει κατάλληλα. Θα πρέπει να βασιζόμαστε στους συνεργάτες μας. Τρέχουμε τον ίδιο κινητήρα με την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι δεν υπάρχουν αλλαγές στο block ή δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις. Ο επόμενος αναβαθμισμένος κινητήρας θα διορθώνει αυτό το πρόβλημα, ή το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.