Πριν λίγες μέρες διάβασες πως η Toyota πουλάει τα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια για τουλάχιστον 150 εκατομμύρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι σκοπεύει να κάνει ο Ιαπωνικός κολοσσός με αυτό ποσό (ή καλύτερα με ένα μέρος του) σου έχω την απάντηση. Κέντρο αναψυχής για τα υψηλόβαθμα στελέχη και για τους VIP καλεσμένους της εταιρίας!

Το κέντρο θα βρίσκεται στο Βόρειο Τέξας και εκτός των χώρων αναψυχής θα περιέχει και ένα μουσείο αυτοκινήτων, Ιαπωνικούς κήπους, κατοικίες για καλεσμένους καθώς και στάβλους για άλογα. Τι είναι αυτό όμως που δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο πρότζεκτ σε καμία περίπτωση; Φυσικά μια κλειστή πίστα!

Το κέντρο αναψυχής αναμένεται να κοστίσει 11 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρονικό σημείο που θα είναι έτοιμο.

Έχουμε παρόμοια κέντρα αναψυχής σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχει προσωπικό που θα κατοικεί μόνιμα εντός των εγκαταστάσεων και θα τις περιποιείται. Οι περισσότεροι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι πολύ χαρούμενοι που θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο.

Στο μεταξύ τα νέα κεντρικά γραφεία της Toyota στο Plano του Τέξας είναι σχεδόν έτοιμα, με τα 3/4 των σημερινών υπαλλήλων να ακολουθούν την εταιρία στο νέο “αρχηγείο” της. Όσοι αποφάσισαν να μην το κάνουν θα αντικατασταθούν από νέα ταλέντα που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τα νέα κεντρικά ενώ θα ενισχυθούν και με 1000 περίπου εργαζομένους από το Kentucky και τη Νέα Υόρκη.