Μερικές ημέρες προτού η Buick παρουσιάσει στην έκθεση της Σαγκάη το Velite 5, διέρρευσε μια επίσημη φωτογραφία του μοντέλου που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Chevrolet Volt με τα σήματα της Buick, για την αγορά της Κίνας.

Το Buick Velite 5 θα έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με το Chevrolet Volt, και έτσι θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. –εκεί που βρίσκεται και ο κόφτης δηλαδή- και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 18.4 kWh, η οποία είναι 12% πιο αποδοτική και ζυγίζει 45 κιλά λιγότερο από τη μπαταρία που χρησιμοποιεί η πρώτη γενιά του Volt. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του συνόλου, φτάνει τα 149 άλογα ενώ η ροπή, τα 398 Nm.

Η ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, φτάνει τα 100 χιλιόμετρα ενώ κινούμενο ως υβριδικό, μπορεί να διανύσει 750 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση του νέου υβριδικού της Chevrolet, είναι 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ενώ η ηλεκτρική “κατανάλωση”, είναι της τάξης των 102 mpg-e. Όσον αφορά στις επιδόσεις του νέου Volt, τα 96 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε 8,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του είναι 158 χλμ/ώρα.

Η Buick αναφέρει πως το Velite 5 είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας που θα πουλά στην αγορά της Κίνας, ετοιμάζοντας περισσότερα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα βγούνε στην αγορά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.