H Audi εξαγόρασε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

H Silvercar είναι ίσως η πιο cool εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Προσφέρει αποκλειστικά για ενοικίαση μόνο ασημί Audi A4 και η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά της, μιας και ενδιαφέρεται για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Silvercar στον διαμοιρασμό αυτοκινήτων και όχι για την αγορά ενοικίασης αυτή καθαυτή.

H Audi στοχεύει να επεκταθεί στην αγορά διαμοιρασμού αυτοκινήτου με την Silvercar, που ιδρύθηκε το 2012, έχει έδρα το Όστιν του Τέξας και δραστηριοποιείται σε 15 πόλεις των ΗΠΑ, διαθέτοντας 150 άτομα προσωπικό. Οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να ανακοινώσουν το ποσό της εξαγοράς, με την Audi να είχε αγοράσει το 2015 σε γύρο χρηματοδότησης μερίδιο μειοψηφίας στην Silvercar έναντι 28 εκατ. δολαρίων. Μεταξύ των επενδυτών σε εκείνο το γύρο ήταν και ένας εκ των ιδρυτών του Facebook, ο Eduardo Saverin.

O Luke Schneider, CEO της Silvercar δήλωσε πως

H αγορά αυτοκινήτων ετοιμάζεται για τις πιο ριζικές αλλαγές στην 120ετη ιστορία της σύγχρονης προσωρινής μετακίνησης.

Τα τελευταία χρόνια πολλές αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν πραγματοποιήσει εξαγορές εταιρειών ενοικίασης ή διαμοιρασμού αυτοκινήτων, με τελευταία την εξαγορά της Lyft από την General Motors, ενώ και η BMW διαθέτει την υπηρεσία ReachNow.

ΠηγήAudi

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...