Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 84χρονος Peter Maddox είχε παρκάρει το Corsa του έξω από το εξοχικό του, στο χωριό Arlington Row στη περιοχή Cotswolds στο Bibury της Αγγλίας. Το σπίτι του Maddox είναι ένα από τα πέτρινα σπίτια του 14ου αιώνα, τα οποία είναι από τα αρχαιότερα κατοικήσιμα σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα, υπάρχουν ως φωτογραφία στα βρετανικά διαβατήρια.

Ωστόσο κάποιοι τουρίστες βρήκαν ενοχλητικό το κίτρινο Vauxhall (Opel) Corsa, μιας και το χρώμα “χαλούσε” την θέα του τοπίου και έτσι σύμφωνα με τον 84-χρονο ιδιοκτήτη του, προκάλεσαν σε αυτό ζημιές ύψους £6.000, με τον άνδρα να δηλώνει πως η ασφαλιστική του εταιρία θα τον αποζημιώσει πλήρως για το αυτοκίνητο, και σκέφτεται να το αντικαταστήσει με ένα νέο, αυτή τη φορά, βαμμένο σε λαχανί χρώμα.

Κάποιος στην Vauxhall είδε την είδηση και έτσι η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του κίτρινου χρώματος που προσφέρει στο Corsa, ονομάζοντας το “Maddox Yellow”, προς τιμή του 84χρονου συνταξιούχου οδοντίατρου.

Μάλιστα ένα κομβόι 100 κίτρινων αυτοκινήτων πέρασαν σήμερα από γραφικό βρετανικό χωριό, ενώ μαζεύτηκα και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί σε όποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα επιλέξει ο κύριος Maddox.