Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μετά τον θάνατο του Φιντέλ στην Κούβα αναμένεται να αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της χώρας γενικά. Ειδικά όμως σε ότι να κάνει με το αυτοκίνητο και τις ιδιωτικές μετακινήσεις οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι κοσμογονικές.

Φαντάσου απλά ότι μετά την άνοδο του Φιντέλ το 1959 και την αποκοπή της χώρας από τον καπιταλιστικό κόσμο, η σκηνή του αυτοκινήτου στη χώρα έμεινε “κολλημένη” σε εκείνη τη δεκαετία, που όταν βλέπεις σημερινές φωτογραφίες θυμίζουν έντονα ασπρόμαυρες καρτ ποστάλ άλλων εποχών. Σήμερα η χώρα αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά πιο στενή επαφή με τον έξω κόσμο, και το σοκ στο χώρο της αυτοκίνησης αναμένεται μεγάλο. Φαντάσου έναν Κουβανό να βλέπει για πρώτη φορά τον Toretto και την παρέα του, ενώ τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω του τα βρίσκεις πλέον μόνο σε γκαράζ συλλεκτών ή σε μάντρες.

Τι γίνεται όμως αν τα χρόνια της “Mordor” για την αυτοκίνηση στην Κούβα είχες το μικρόβιο της βελτίωσης; Απ’ ότι θα δεις στο παρακάτω βίντεο από τους Mighty Car Mods, αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς στις συνθήκες, να αυτοσχεδιάσεις και να δημιουργήσεις με τα μέσα που έχεις στη διάθεση σου και σου παρέχει το αποκλεισμένο από τον εξωτερικό κόσμο περιβάλλον. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό σε κάποιες περιπτώσεις. Πραγματικά αξίζει το χρόνο σου.