Αυτό είναι τελικά το δεύτερο μοντέλο της David Brown. Πρόκειται για το Mini Remastered ή αν προτιμάς, ένα σύγχρονο “κλασσικό” Mini που διαθέτει αλουμινένια γρίλια, πλαϊνούς καθρέπτες σε σχέδιο σφαίρας αλλά και LED πίσω φωτιστικά σώματα, εμπνευσμένα από το Speedback GT.

Κίνηση παίρνει από την βελτιωμένη έκδοση του 1.275 κ.εκ κινητήρα του MINI που παράγει 50% περισσότερη δύναμη. Τα φρένα και η ανάρτηση έχουν βελτιωθεί, όπως και το 4-τάχυχο μηχανικό κιβώτιο. Η εταιρία έχει προχωρήσει μάλιστα και σε πρόσθετες συγκολλήσεις στο πλαίσιο του, προκειμένου να ενισχύσει την ακαμψία του αλλά και να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά.

Το εσωτερικό είναι ένας συνδυασμός ρετρό πινελιών με τεχνολογία του σήμερα. Συναντάμε χειροποίητα δερμάτινα καθίσματα, ξύλινο/μεταλλικό τιμόνι, μαύρα/λευκά Smiths όργανα, ποτηροθήκη, keyless σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα, θύρα USB και ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto και διαθέτει οθόνη αφής. Ο χώρος των αποσκευών είναι επενδυμένος με δέρμα, με την εταιρία να δηλώνει πως η διαδικασία βαφής του αυτοκινήτου απαιτεί 4 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. 

Το κάθε ένα Mini Remastered που θα κατασκευάζει η εταιρία στο νέο της εργοστάσιο στο Silverstone θα είναι χειροποίητο και απαιτούνται 1.000 ανθρωποώρες για τη δημιουργία του. Μάλιστα στο περιθώριο του Top Marques στο Μονακό στις 20 του μηνός, θα παρουσιαστούν δύο ειδικές εκδόσεις του, που θα προσφέρονται αρχικά στο κοινό. Πρόκειται για τις “Inspired by Cafe Racers” και “Inspired by Monte Carlo”. 

Ποια είναι η τιμή γι’αυτό το σύγχρονο MINΙ; Αν και η εταιρία ακόμη δεν ανακοίνωσε τις τιμές του, άφησε να εννοηθεί πως αυτές θα ξεκινούν από τις £50.000 (€58.350).