Στην Αμερική, το μεγαλύτερο είναι και το καλύτερο, γι’αυτό μας αρέσουν ή μας φαίνονται kitsch άλλες φορές. Τώρα η Αμερική και συγκεκριμένα στο Pahrump, μια κωμόπολη 60 χιλιόμετρα δυτικά του Las Vegas, φιλοδοξεί να πάρει τα σκήπτρα από το Nurburgring Nordschleife ως η μεγαλύτερη πίστα που λειτουργεί αυτή την στιγμή παγκοσμίως. Ο John Morris ετών 69, είχε αγοράσει το 2004 το Spring Mountain Motorsports Ranch, που ήταν μια πίστα που χρησιμοποιούσαν διάφορες σχολές αγωνιστικής οδήγησης και clubs για ιδιωτικά trackday. Το μήκος της ξεκινούσε από 1,6 χιλιόμετρα και έφτανε τα 9,76. Το Nordschleife έχει μήκος 22,8 χλμ και σε αντίθεση με αυτό που θέλει να φτιάξει ο John Morris, είναι μια πίστα ανοιχτή σε όλους.

Η ιδέα του Αμερικάνου επιχειρηματία είναι να φτιάξει μια πόλη μόνο για πλούσιους που αρέσκονται στα motorsports και στα hobbies με δράση. Η έκταση θα είναι 3.642 στρέμματα, δηλαδή λίγο μικρότερη απο την Αμμουλιανή! Σε αυτή την έκταση εκτός από την πίστα θα έχει και 2 διαδρόμους για ιδιωτικά jets ή για dragster ή για land speed records, μια λίμνη με νησάκι για να κάνουν και μερικά θαλάσσια σπορ, κυρίως water jet, κλειστό πεδίο βολής, χωμάτινη πίστα 10 χιλιομέτρων, πίστα για superkart, κάτι σαν Disneyland για ενηλίκους! Το σχέδιο περιλαμβάνει και 200 οικόπεδα γύρω από την πίστα για υπερπολυτελείς κατοικίες, ξέρεις αυτές που έχουν dream garages, ελικοδρόμια κτλ. Θα έχει και όλες τις ανέσεις μια πόλης, όπως ξενοδοχεία, θέατρα, εστιατόρια, συνεδριακά κέντρα, βιολογικό καθαρισμό και υδραγωγείο, μην ξεχνάς πως μιλάμε για την έρημο και το νερό είναι πολύτιμο.

Η πίστα θα έχει πολλές εναλλακτικές διαδρομές (configurations) και θα μπορούν να διεξάγονται παράλληλα αγώνες και λοιπές διοργανώσεις. Για την εγγραφή σ’αυτό το club απαιτούνται 45.000 δολάρια κόμιστρα εγγραφής και συνδρομή 5.000 δολάρια ανά έτος! Αλλά οι περισσότεροι δεν σταματούν εκεί. Ένα από τα πρώτα μέλη αγόρασε και ένα οικόπεδο για 500.000 δολάρια και 8 αυτοκίνητα, τα περισσότερα αγωνιστικά όπως τα Wolf (ναι αυτή που κάποτε έτρεχε στην Formula 1). Η ζήτηση είναι μεγάλη καθώς πολλοί θέλουν ένα “ησυχαστήριο” που θα περιλαμβάνει όλα τα hobbies τους και θα είναι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και μεταξύ ομότιμων. Η εγκατάσταση εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη σε 2 χρόνια και πολύ πιθανόν να ονομαστεί Race Town, Nevada ή Morrisville από το επίθετο του ιδρυτή.

Fun fact: ο κύριος John Morris είναι από τους πρωτοπόρους του water jet και τα 3 εκατομμύρια views τον κάνουν μάλλον τον πιο διάσημο jet packer!