Θυμάσαι την Alfa Romeo Diva, το ξεχασμένο πρωτότυπο που η Alfa Romeo παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2006; Η σχεδίαση και η ανάπτυξη του μοντέλου έγινε σε συνεργασία του Centro Stile της Alfa Romeo, του ερευνητικού κέντρου της Fiat στο Elasis, αλλά και της Espera design του Franco Sbarro.

Παρουσιάστηκε ως ο πνευματικός διάδοχος της θρυλικής Alfa Romeo Tipo 33 Stradale, διαθέτει πόρτες που ανοίγουν πως τα πάνω, την χαρακτηριστική γρίλια της Alfa Romeo, με τον σχεδιασμό του μπροστά μέρους να θυμίζει κάτι από την μύτη των μονοθεσίων της Formula 1, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τεχνολογίας LED.

Οι πλαϊνοί καθρέπτες βρίσκονται τοποθετημένοι ψηλά προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου και στο εσωτερικό συναντάμε ημιδερμάτινα καθίσματα, ζώνες ασφαλείας 4 σημείων και σπορ τιμόνι της Momo.

Βασίζεται σε ένα σημαντικά τροποποιημένο σασί της Alfa Romeo 159 που διαθέτει και carbon μέρη για την αύξηση της ακαμψίας και την μείωση του βάρους. Στο κέντρο του αυτοκινήτου βρίσκεται εγκάρσια τοποθετημένος ο 3,2-λίτρων Busso V6 κινητήρας απόδοσης 294 ίππων στις 6.200 σ.α.λ, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο Selespeed κιβώτιο με paddles πίσω από το τιμόνι.

Έχει μήκος 3.894 mm, πλάτος 1.869 mm, ύψος 1.182 mm, μεταξόνιο 2.402 κιλά, με το βάρος του πρωτότυπου να αγγίζει τα 1000 κιλά, έχοντας κατανομή βάρους 40% μπροστά και 60% πίσω. Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Δεν σου μοιάζει σαν μια βελτιωμένη 4C;