Η ιταλική εταιρία έχει βάλει πλώρη για την “ηλεκτροποίηση” της γκάμας της, καθώς το καλοκαίρι του 2018 παρουσίασε το νέο της πενταετές πλάνο στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά νέα μοντέλα, ανάμεσά τους 8 plug-in υβριδικά και 4 αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Σήμερα, η Maserati ανακοινώνει ότι -μέχρι το 2025- όλα τα νέα μοντέλα της θα διαθέτουν μια μορφή ηλεκτροκίνησης (υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά).

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Davide Grasso, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σχετικά:

Τα νέα Gran Turismo και Gran Cabrio θα “ηλεκτροδοτηθούν” επίσης, έτσι όλη η γκάμα μας θα ηλεκτροποιηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Maserati έχει ανακοινώσει ότι την άνοιξη του 2021 θα παρουσιάσει την Grecale, ένα νέο SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante, το οποίο αρχικά θα προσφέρεται μόνο με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης, αλλά θα ακολουθήσει το 2022 μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του, που θα τεθεί απέναντι στα Audi e-tron, BMW iX και Mercedes-Benz EQC.

Ομοίως, η MC20 θα προσφερθεί και σε ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα ονομαστεί Folgore, που στα ιταλικά σημαίνει κεραυνός. Αυτή θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον πίσω άξονα και έναν στον μπροστά, με το ηλεκτρικό σύστημα να είναι 800V. Τέλος, οι νέες γενιές των Levante και Quattroporte θα κυκλοφορήσουν το 2023 ή το 2024, με υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.