10 Alfa Romeo χωρίς τη χαρακτηριστική μάσκα της

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

alfa romeo grille (6)

Το να αναγνωρίσεις ένα μοντέλο της Alfa Romeo δεν είναι και πολύ δύσκολο στον δρόμο. Ο θυρεός, η χαρακτηριστικά μάσκα των Ιταλών που κοσμεί τα αυτοκίνητά της είναι σήμα κατατεθέν της, αλλά υπάρχουν μερικά μοντέλα της που δεν την διαθέτουν. Ας θυμηθούμε 10 από αυτά.

[/nextpage]

[nextpage title=”Spider type III” ]

Alfa Romeo Spider type III “Aerodinamica”

alfa-romeo-spider-01

Η Alfa Romeo Spider type III “Aerodinamica” κατασκευάστηκε για την Αμερικανική αγορά, αλλά σύμφωνα με πολλούς, ήταν η λιγότερο διασκεδαστική Spider 105 series.

[/nextpage]

[nextpage title=”BAT 5 και BAT 7″ ]

Alfa Romeo BAT 5 και BAT 7 Concepts

BATcars

Όχι δεν ήταν τα αυτοκίνητα του Μπάτμαν αν και θα μπορούσαν. Αποτελούν σχεδιαστικές προτάσεις του οίκου Bertone, ο οποίος μαζί με αυτά, ετοίμασε και το BAT 9, αλλά εκείνο φορούσε τη χαρακτηριστικά γρίλια, οπότε αποκλείεται από τη συγκεκριμένη λίστα.

[/nextpage]

[nextpage title=”1300 Berlinetta” ]

Alfa Romeo Abarth 1300 Berlinetta

alfa-abarth-03

Τα ονόματα Alfa Romeo και της Abarth δεν τα συναντάς συχνά μαζί. Το Alfa Romeo Abarth 1300 Berlinetta κατασκευάστηκε το 1959 και είναι δημιουργία του εκκεντρικού σχεδιαστού Luigi Colani.

[/nextpage]

[nextpage title=”6C 2300 Pescara” ]

Alfa Romeo 6C 2300 Pescara

alfa-6c-2300-pescara-04

Η Alfa Romeo 6C 2300 Pescara σχεδιάστηκε από τον Vittorio Jano ως η φθηνότερη εναλλακτική λύση για την 8C. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1934-1937 και διέθετε αρκετές σημαντικές καινοτομίες, όπως η ανεξάρτητη ανάρτηση, πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής στην Ευρώπη. Φορά έναν 2.309 κ.εκ κινητήρα με διπλό καρμπιρατέρ, απόδοσης 95 ίππων και τελική ταχύτητα 145 χλμ/ώρα. Μόλις 60 αυτοκίνητα βγήκαν στη παραγωγή.

[/nextpage]

[nextpage title=”Carabo Concept” ]

Alfa Romeo Carabo Concept

Alfa Romeo Carabo Concept (5)

Το πρωτότυπο Alfa Romeo Carabo Concept σχεδιάστηκε το 1968 από τον Marcello Gandini, σχεδιαστή του οίκου Bertone, και είναι κυρίως γνωστός για τον έργο του στην Lamborghini, με τις  Miura, Countach , Diablo και Murcielago να έχουν αποκτήσει μορφή από τα δικά του χέρια. Το αυτοκίνητο έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο που διέθετε πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

[/nextpage]

[nextpage title=”6C 2500 S Ghia” ]

Alfa Romeo 6C 2500 Sports Ghia Cabriolet

Alfa Romeo 6C 2500 Sports Cabriolet (1)

Η Alfa Romeo 6C 2500 Sports Cabriolet βγήκε μόλις σε 4 μονάδες από τη Ghia και κάτι μου λέει πως θα μπορούσε να μπει στη λίστα με τις 8 ασχημότερες Alfa Romeo όλων των εποχών.

[/nextpage]

[nextpage title=”6C 2500 C” ]

Alfa Romeo 6C 2500 Competizione

alfa-6c-2500-copetizione-02

Ακόμη μια έκδοση της 6C χωρίς τη χαρακτηριστική γρίλια της Alfa Romeo. Βγήκε το 1948 και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Alfa Romeo μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Giulietta Sprint Speciale” ]

Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale Concept

alfa-romeo-giulietta-sprint-speciale-12

Μπορεί η τελική έκδοση παραγωγής της Giulietta Sprint Speciale να φορά τη γρίλια σήμα-κατατεθέν, αλλά το πρωτότυπο δεν την είχε.

[/nextpage]

[nextpage title=”Tipo 159 Alfetta” ]

Alfa Romeo Tipo 159 Alfetta

Alfa Romeo Tipo 159 Alfetta

Το όμορφο ανοικτό αγωνιστικό από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Alfa Romeo και ας μην φορά τον θυρεό.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr