Σε αυτές τις πόλεις δεν χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Αρκετές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου υποφέρουν από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα “αργά” τρένα, ενώ άλλες διαθέτουν τις καλύτερες υποδομές για τους πολίτες τους. Η έρευνα για την «Ποιότητα Ζωής του 2017» της Mercer μεταξύ άλλων συμπεριέλαβε τον δείκτη υποδομών, υπολογίζοντας τις δημόσιες μεταφορές, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ποικιλία των διεθνών πτήσεων από τοπικά αεροδρόμια, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαθεσιμότητα του νερού, τηλεφώνου και ταχυδρομείου.

Αυτές είναι οι 10 πόλεις του κόσμου όπου οι συγκοινωνίες είναι τόσο καλές, που δεν θα χρειαστεί να έχεις ένα ΙΧ για να κινηθείς.

Αμβούργο – Γερμανία

Όπως και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις, οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Αμβούργο είναι άριστες. Με ένα εισιτήριο ένας επιβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο HVV, το οποίο καλύπτει υπόγειες υπηρεσίες και τη χρήση λεωφορείου, τρένου και πλοίου.

Βανκούβερ – Καναδάς

Η πόλη εξυπηρετείται από ένα ευρύ φάσμα μέσων μαζικής μεταφοράς, διαθέτοντας δημόσια λεωφορεία, ταχεία εξυπηρέτηση του μετρό και ένα λιμάνι.

Κοπεγχάγη – Δανία

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα της Δανίας είναι αξιόπιστη και οικονομικά: Ένα ενιαίο εισιτήριο δίνει σε έναν επιβάτη πρόσβαση στα θαλάσσια λεωφορεία, τα τρένα και το μετρό.

Λονδίνο – Μεγάλη Βρετανία

Το παγκοσμίου φήμης μετρό του Λονδίνου λειτουργεί σε όλη την πόλη, η οποία επιπλέον εξυπηρετείται από ένα μεγάλο στόλο κόκκινων λεωφορείων.

Μόναχο – Γερμανία

Όπως στην Κοπεγχάγη, έτσι και στο Μόναχο με ένα ενιαίο εισιτήριο ένας επιβάτης έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το δημόσιο δίκτυο μεταφορών, το οποίο περιλαμβάνει υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακά τρένα, τραμ και λεωφορεία.

Ντίσελντορφ – Γερμανία

Το Ντίσελντορφ βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Γερμανίας, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης – τα οποία περιλαμβάνουν λεωφορεία, τραμ και ένα δίκτυο μετρό – είναι ταχεία, αποτελεσματικά και αρκετά οικονομικά.

Σιγκαπούρη

Τα άκρως αποτελεσματικά και πολύ γρήγορα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς της Σιγκαπούρης είναι παγκοσμίως γνωστά. Οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα ταχείας αμαξοστοιχίας, το οποίο διαθέτει 106 σταθμούς και είναι το δεύτερο παλαιότερη μετρό στη νοτιο-ανατολική Ασία.

Σίδνεϊ – Αυστραλία

Το σύστημα δημόσιων μεταφορών του Σίδνεϊ περιλαμβάνει ένα μεγάλο δίκτυο τρένων, λεωφορείων και λιμανιών, καθώς και ταχείς συνδέσεις προς το αεροδρόμιο.

Φρανκφούρτη – Γερμανία

Δεν υπάρχουν φραγμοί στο σύστημα δημόσιων μεταφορών της Φρανκφούρτης – το οποίο, όπως και στο Μόναχο, περιλαμβάνει υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακά τρένα, τραμ και λεωφορεία.

Χονγκ Κονγκ – Κίνα

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει άριστες δημόσιες υποδομές, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί και από τις καλύτερες στον κόσμο. Τα δρομολόγια των λεωφορείων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ υπάρχουν μικρά λιμάνια μεταξύ των νησιών προκειμένου να μεταφέρονται οι κάτοικοι της πόλης. Επιπλέον, το Χονγκ Κονγκ διαθέτει τρένα τα οποία εκτελούν δρομολόγια έως την ηπειρωτική Κίνα και μια ιδιαίτερα αποδοτική υπόγεια υπηρεσία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...