Η BMW έχει πάει και αυτή στο Nurburgring για δοκιμές εξέλιξης τη νέα γενιάς της X5 με σκοπό να την παρουσιάσει κάποια στιγμή στα τέλη του 2017 ή αρχές του 2018, με το συγκεκριμένο μουλάρι να είναι η έκδοση X5 Μ50i που φορά τον V8 twin-turbo N63 4,4-λίτρων κινητήρα.

Η τωρινή τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV, παρόλο που παρουσιάστηκε το 2013 θα έχει μικρότερο κύκλο ζωής, μιας και η κατηγορία αυτή παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό με πολλά νέα μοντέλα.

Η τέταρτη γενιά εμφανισιακά δεν θα διαθέτει δραματικές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο συνεχίζοντας το εξελικτικό ντιζάιν που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα έρθουν στους τομείς της συνδεσιμότητας και της ημι-αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουμε δει στην Σειρά 7 και την νέα Σειρά 5.

Η νέα X5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερη από την τωρινή γενιά και στην ίδια πλατφόρμα θα βασίζονται και οι νέες X3 και X7. Στους κινητήρες θα δούμε αρκετούς κινητήρες 4-, 6-, 8- κυλίνδρων όπως επίσης και plug-in hybrid εκδόσεις, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και οι κορυφαίες M Perfomance και Μ εκδόσεις. Η νέα X5 αναμένεται στην αγορά το 2018, με την κατασκευή της να γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας.