Με αρκετές προοπτικές ξεκίνησε την περσινή σεζόν για τη Ferrari, όμως τελικώς οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν το 2016 χωρίς να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο ρυθμός ανάπτυξης της SF16-H δεν ήταν καλός, κάτι που σίγουρα επηρεάστηκε από την αποχώρηση του James Allison, ο οποίος αντικαταστάθηκε εντός της σεζόν από τον Mattia Binotto.

Ο Ιταλός ανέλαβε αρχικά την αναδιοργάνωση του τεχνικού τμήματος, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται τη φετινή σεζόν. Η SF70H είναι ένα πολύ γρήγορο και ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, με τον Sebastian Vettel να παίρνει τη νίκη στους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, κάτι που φέρνει τη Scuderia στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ισχυρίζεται ότι η κακή περσινή σεζόν ήταν τελικά καλή αν αναλογιστούμε ότι οι αλλαγές που έγιναν αποτέλεσαν κρίσιμο σημείο για το φετινό ξεκίνημα. Με τα μονοθέσια να έχουν τεράστιες προοπτικές εξέλιξης, ο Γερμανός ελπίζει ότι η δυναμική αυτή θα συνεχιστεί, με στόχο την πραγματική διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος.

Προφανώς κάναμε ένα μεγάλο βήμα τον χειμώνα. Πιστεύω ότι η περσινή σεζόν ήταν πολύ καλή για εμάς. Δεν ήταν καλή όσον αφορά τα αποτελέσματα, μη με παρεξηγείτε, αλλά πολλά άλλαξαν μέσα στην ομάδα και άρχισαν να δένουν. Βοήθησε το γεγονός ότι το μονοθέσιο ήταν καλό από την αρχή, είχαμε καλή αίσθηση. Δείχναμε ανταγωνιστικοί.

Η νίκη στην Αυστραλία ήταν μια τεράστια ώθηση για την ομάδα και μπορείτε να το δείτε αυτό όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος. Όλο το εργοστάσιο ζωντάνεψε και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και ότι θα το απολαμβάνουμε και στο μέλλον. Η ομάδα έχει κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά, έχει δουλέψει πολύ, όντας δεσμευμένη, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν στον δρόμο τους κι ελπίζουμε ότι αυτό το ξεκίνημα της σεζόν θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια δυναμική.