Αν είσαι φανατικός οπαδός της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας τότε το προσωνύμιο CRT μάλλον σου είναι ήδη γνωστό. Αν πάλι όχι τότε να σε βοηθήσω.

Πρόκειται για το συνοδευτικό τίτλο που έδωσε η BMW στην 4-πορτη έκδοση παραγωγής της M3 GTS η οποία βασιζόταν στην sedan E90 έκδοση του αυτοκινήτου με πλήρη ονομασία BMW M3 CRT, όπου CRT σημαίνει Carbon Racing Technology. Το γρήγορο και υπερσπάνιο sedan των Βαυαρών (παράχθηκαν μόλις 67 μοντέλα) ήταν 45 κιλά ελαφρύτερο και 30 ίππους δυνατότερο (450hp) σε σχέση με την απλή Μ3 κάνοντας εκτεταμένη χρήση carbon και έχοντας δεχθεί μηχανικές επεμβάσεις στα σημεία. Η Alpha-N Performance εμπνεύστηκε από το μοντέλο της BMW και έχοντας ως βάση μια M4 δημιούργησε το αποτέλεσμα των φωτογραφιών.

Η Alpha-N M4 CRT διατηρεί τον μινιμαλιστικό αέρα του εμπνευστή της με τις εξωτερικές επεμβάσεις να περιορίζονται στο carbon εμπρός air splitter και στην επίσης carbon ducktail αεροτομή η οποία είναι ικανή να παράγει 53 κιλά περισσότερη κάθετη δύναμη στα 200 χλμ/ώρα. Στον τομέα της ανάρτησης χρησιμοποιήθηκε ένα πλήρες ρυθμιζόμενο coilover κιτ από την Ohlins, ενώ οι εργοστασιακοί τροχοί αντικαταστάθηκαν από τους ελαφρύτερους HRE R101 LW με βάρος εμπρός-πίσω 7.8kg και 8.2kg αντίστοιχα, οι οποίοι πλέον ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 265/30ZR20 και 295/30ZR20.

Ο S55 TwinPower Turbo δυνάμωσε στα 520 άλογα ύστερα από την τόνωση που του προσέφερε το EVOX Stage 1 των Γερμανών βελτιωτών, ενώ στο εσωτερικό πλέον βρίσκονται ένα ζευγάρι Recaro Pole Position με ζώνες τεσσάρων σημείων από την Sabelt, με στόχο την μείωση του βάρους και την βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας.