GP Ρωσίας 2017, FP3: Ξανά στο «1-2» η Ferrari

Σχετικά άρθρα

FP3

Ο Sebastian Vettel είναι αυτός που έβαλε την υπογραφή του στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά πριν από τις κατατακτήριες. Η Ferrari έδειξε και πάλι πολύ δυνατή, όπως επιβεβαιώνει η δεύτερη θέση του Kimi Raikkonen, με τη Mercedes τώρα να είναι πιο κοντά από χθες. Ο Valtteri Bottas πήρε την τρίτη θέση, απέχοντας πολύ λίγο από τον συμπατριώτη του.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton, μπροστά από τους Max Verstappen, Felipe Massa,Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz και Kevin Magnussen. Ας δούμε τα κυριότερα από τη μία ώρα του FP3:

Ο καιρός ήταν ξανά εξαιρετικός, αφού επικρατούσε ηλιοφάνεια και τα θερμόμετρα έδειχναν τους 19°C στον αέρα και τους 34°C στην άσφαλτο. Γρήγορα εκτός pit lane οι οδηγοί, προκειμένου να κάνουν κάνουν το installation lap για τον έλεγχο των συστημάτων. Τα δύο Mercedes ξεκίνησαν με δοκιμαστικές εκκινήσεις στο τέλος του pit lane.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε στα 9 λεπτά από το ξεκίνημα, όταν ο Ocon έγραψε το 1:38.3 με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Στη συνέχεια, ο Perez κατέβασε κατά 68 χιλιοστά τον χρόνο του team-mate του, προτού έρθει ο Kvyat και γράψει το 1:38.2. Ο Ricciardo έβαλε την υπέρ-μαλακή γόμα και το αποτέλεσμα ήταν 1:37.5, αλλά σίγουρα τα 4 δέκατα από τον Perez δεν ήταν μεγάλη διαφορά, πιθανότατα γιατί η RB13 είχε περισσότερο καύσιμο.

Ο Verstappen κατέβασε κατά 52 χιλιοστά, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν οι Ferrari βγήκαν έξω με την υπέρ-μαλακή: ο Raikkonen ανέβηκε στην κορυφή με 1:35.6, για να τον ακολουθήσει ο Vettel που ήταν 2 δέκατα πιο αργός. Ο Ricciardo βελτίωσε και πλησίασε στα 1,1 δευτερόλεπτα τον Raikkonen, όμως και πάλι η διαφορά του από τη Ferrari ήταν τεράστια.

Ελάχιστα πριν από τα πρώτα 20 λεπτά, ο Vettel πάτησε γκάζι και σημείωσε το 1:34.9, την ώρα που ο Bottas ανέβαινε στην τρίτη θέση, 13 χιλιοστά πίσω από τον Raikkonen, αλλά 7 δέκατα πίσω από τον Vettel. Ο Hamilton δεν ήταν αρκετά γρήγορος, γι’ αυτό και η πρώτη του γρήγορη προσπάθεια τον έφερε πίσω από τον team-mate του, στην τέταρτη θέση, με τη διαφορά τους να είναι 77 χιλιοστά, πάντα με τα υπέρ-μαλακά.

Ο Bottas είχε κι άλλη ταχύτητα, γράφοντας το 1:35.3, χρόνος που του έδωσε τη δεύτερη θέση, 4 δέκατα μακριά από τον Vettel. Ο πρώτος γύρος του Alonso τον μετακίνησε στην 14η θέση, πατώντας στα πολύ μαλακά, όπως και οι οδηγοί κοντά του. Τον ρυθμό του ανέβασε και ο Hamilton, περνώντας στην πρώτη θέση, καθώς ήταν 1 δέκατο ταχύτερος από τον Vettel.

Οι πέντε πρώτοι οδηγοί (Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkonen και Ricciardo) γύρισαν στα γκαράζ τους και ο Stroll ανέβηκε στην έκτη θέση, με την υπέρ-μαλακή γόμα, αλλά αμέσως μετά ο Verstappen πήρε τη θέση του Καναδού και πλησίασε τον team-mate του στα 22 χιλιοστά. Ο Ολλανδός ήταν ακόμα πιο γρήγορος, παίρνοντας στην τέταρτη θέση του Raikkonen.

Μόλις μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο, οι κορυφαίοι συνδυασμοί βγήκαν με την υπέρ-μαλακή γόμα. Η Ferrari ήταν για μία ακόμα φορά ταχύτερη, με τον Vettel να γράψει το 1:34.0, όντας τρία δέκατα πιο γρήγορος από τον Raikkonen. Ο Bottas ήταν άλλα τρία δέκατα πιο αργός, όταν η διαφορά του Hamilton από την κορυφή ήταν 8 δέκατα.

Τα Ferrari προσπάθησαν να βελτιώσουν κι άλλο, αλλά δεν τα κατάφεραν, εν αντιθέσει με τον Bottas, που πλησίασε τον Raikkonen στα 26 χιλιοστά. Ο Hamilton ξεκίνησε έναν νέο γρήγορο γύρο, ήταν ο ταχύτερος όλων στο πρώτο κομμάτι, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά από τον Vettel, στο μισό δευτερόλεπτο.

Οι τέσσερις κορυφαίοι συνδυασμοί γύρισαν στα pits, με 10 λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Κατά τα άλλα, πολλή κινητικότητα στην πίστα, με 13 μονοθέσια να κάνουν τα τελευταία τους χιλιόμετρα, όσο ο Palmer παρέμενε στα pits, χωρίς κάνει ούτε έναν γύρο, με τους μηχανικούς του να αλλάζουν power unit εν όψει των κατατακτήριων.

Πάρα πολλά τα παράπονα του Grosjean για τη συμπεριφορά της VF-17, ζητώντας ξανά και ξανά από την ομάδα του να ελέγξει τι πάει στραβά. Πέντε λεπτά έμεναν για το τέλος και όλοι οι οδηγοί πλην του Palmer ήταν στην πίστα, αλλά δε βλέπαμε βελτίωση των χρόνων στις πρώτες θέσεις. Ο Ricciardo είχε μια προσωρινή έξοδο και ο Hulkenberg ανέβηκε στην 7η θέση, δείχνοντας ότι η Renault έχει καλό ρυθμό στον έναν γύρο. Τίποτα αξιόλογο δε σημειώθηκε μέχρι τον μηδενισμό του χρονομέτρου.

Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Οι τελικές ταχύτητες

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...