GP Abu Dhabi 2017: Ο ταχύτερος γύρος

Σχετικά άρθρα

Παρά την «κοιλιά» που έκανε ο Valtteri Bottas μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Φινλανδός έκλεισε πολύ δυναμικά τη σεζόν. Μετά από την pole position στη Βραζιλία, ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη pole position στο Abu Dhabi, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην καριέρα του, αυτή τη φορά μάλιστα με τον Lewis Hamilton να είναι εντός μάχη, εν αντιθέσει με το Interlagos.

Η ανταγωνιστικότητα του 28χρονου διατηρήθηκε και την Κυριακή, εκεί όπου έμεινε μπροστά στην εκκίνηση, μέχρι και το τέλος του αγώνα, προκειμένου να πάρει την τρίτη νίκη της καριέρας του. Εκτός από αυτό, ο Bottas σημείωσε το πρώτο «hat-trick» της καριέρας του, καθώς έγραψε και τον ταχύτερο γύρο, τον δεύτερο φετινό του, μετά το Ιαπωνικό Grand Prix, μπαίνοντας με δυνατή ψυχολογία στην προετοιμασία για έναν δύσκολο χειμώνα εν όψει 2018.

Το φετινό τρόπαιο κατέκτησε ο Hamilton, μιας και ο Βρετανός σημείωσε σε εφτά αγώνες φέτος τον ταχύτερο γύρο, έναντι πέντε του Sebastian Vettel, φτάνοντας συνολικά τους 38 στην καριέρα του, όντας στην τέταρτη θέση της λίστας με τους περισσότερους γύρους στο άθλημα, πίσω από τους Michael Schumacher (77), τον Alain Prost (45) και τον Kimi Raikkonen (41), την ώρα που ο Vettel είναι στην πέμπτη θέση με 33 ταχύτερους γύρους στην καριέρα του.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...