Το Ford Fiesta ξεπέρασε σε πωλήσεις το VW Golf

Σχετικά άρθρα

Τι και αν το Ford Fiesta βρίσκεται στην δύση της καριέρας του, μιας και η νέα γενιά έχει παρουσιαστεί, τον Μάρτιο κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά ρίχνοντας στην δεύτερη θέση το VW Golf μετά από πολύ καιρό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στην πολύ επιθετική εμπορική πολιτική της Ford, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί με τους ντίζελ κινητήρες που έχει μειώσει κάπως τις πωλήσεις του Golf.

Ο φετινός Μάρτιος ήταν ο καλύτερος μήνας σε πωλήσεις για την ευρωπαϊκή αγορά εδώ και καιρό, αφού σημείωσε αύξηση 10,2% σημειώνοντας 1,92 εκατ. πωλήσεις και ξεπέρασε την αμερικάνικη αγορά και ήρθε δεύτερη πίσω από την Κίνα που σημείωσε 2,02 εκατ. πωλήσεις. Από τις 30 χώρες οι 16 σημείωσαν διψήφια νούμερα ανόδου, με τις πέντε κυριότερες Ευρωπαϊκές αγορές να σημειώνουν άνοδο με καλύτερη επίδοση αυτή της Ιταλίας με +17,4% και ακολούθησαν η Ισπανία με +12,7%, η Γερμανία +11,4% και η Βρετανία με +8,4%. Η Ελλάδα με άνοδο +49,5% ήταν η πρωταθλήτρια χώρα σε ποσοστό ανόδου.

Στις εταιρείες από τις 56 μάρκες, 26 σημείωσαν άνοδο τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε για ένα ακόμα μήνα το VW Group με άνοδο +3,9%, δεύτερη ήρθε η Ford με άνοδο +15,9% , στην τρίτη θέση ανέβηκε η Renault (+14,9%) και άφησε στην τέταρτη θέση την Opel (+3,3%) και την πεντάδα κλείνει η Mercedes-Benz (+16,9%). Στις premium εταιρείες BMW και Mercedes κατάφεραν και ξεπέρασαν τις 100.000 πωλήσεις τον Μάρτιο, με την Audi να μην τα καταφέρνει να ξεπεράσει τον στόχο αυτό για μόλις 1.000 μονάδες. Νέο ρεκόρ μηνιαίων πωλήσεων στην ιστορία τους σημείωσαν η Volvo με 36.891 αυτοκίνητα και η Porsche με 9.259 αυτοκίνητα.

Ο Μάρτιος είναι κατά παράδοση ο μήνας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας το 11% των συνολικών πωλήσεων του έτους. Το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα των Καθολικών ήταν μέσα στον Απρίλιο και όχι στον Μάρτιο, έδωσε στους εμπόρους περισσότερες ημέρες πωλήσεων, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί αυτό το ιστορικό ρεκόρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...