Ή αλλιώς σχεδόν 30 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πιθανό να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα επόμενα 3 με 5 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της ΑΑΑ (αν σε ενδιαφέρει κάνε κλικ εδώ).

Και παρ’ όλο που τα κυριότερα κίνητρα παραμένουν περιβαλλοντικά, υπάρχουν και κάποιοι που λαμβάνουν υπόψιν παράγοντες όπως το χαμηλότερο μακροπρόθεσμο κόστος συντήρησης των ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και η αποκλειστική πρόσβαση στις High-occupancy vehicle lanes (λωρίδες κυκλοφορίας όπου επιτρέπεται να εισέλθουν οχήματα με τουλάχιστον δύο ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τρεις επιβάτες).

Για να καταλάβουμε τη σημασία των ευρημάτων της έρευνας, σε μια χώρα όπου τα pickup είναι παραδοσιακά η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους (best seller είναι το Ford F-150), αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι αγοραστές EV είναι όσοι και για τα pick-up. Οι millennials μάλιστα δήλωσαν σε ποσοστό 20% πως το επόμενο όχημα τους θα είναι όντως ηλεκτρικό. Και όλα αυτά εν μέσω της πτώσης 40% της τιμής του πετρελαίου τα τελευταία 5 χρόνια, η οποία καθιστά την αγορά ενός EV λιγότερο θελκτική ή αναγκαία από οικονομικής άποψης.

Η ίδια έρευνα αναφέρει πως στο πρώτο τρίμηνο του 2017 τα plug-in υβριδικά πούλησαν 63% περισσότερο σε σχέση με πέρυσι ενώ τα βραβεία των πράσινων οχημάτων απέσπασαν τα Tesla Model S και Model X στις κατηγορίες των μεγάλων και SUV οχημάτων, ενώ τα Chevrolet Bolt και VW e-Golf στις κατηγορίες subcompact και compact. Τέλος, τα Lexus GS 450h και το Ford F-150 XLT Super Crew απέσπασαν τα πράσινα βραβεία στις κατηγορίες των μεσαίων SUV και pickup.