Σε μια πιο ανταγωνιστική Red Bull ελπίζει ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Αν κοιτάξουμε τις κορυφαίες ομάδες, η μεγαλύτερη απογοήτευση δεν είναι άλλη από τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα ειδικεύεται στην αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου, έχοντας πολύ ικανούς τεχνικούς στο Milton Keynes, όμως η RB13 διαθέτει σαφώς υποδεέστερο σασί σε σχέση με τις W08 και SF70H, όπως έχει παραδεχτεί και η ίδια η ομάδα.

Από την άλλη, η φετινή χρονιά θα κριθεί από τη βελτίωση των μονοθεσίων. Τα τελευταία χρόνια, η Red Bull έχει δείξει ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά σε αυτόν τον τομέα, και τώρα ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για τη Βαρκελώνη, με την ελπίδα ότι θα πλησιάσει κατά πολύ τις Mercedes και Ferrari. Το ίδιο ελπίζει και ο Sebastian Vettel, με τον Γερμανό να υποστηρίζει πως θα ήταν πολύ συναρπαστικό να έχουμε τρεις ομάδες που μάχονται για τις θέσεις του βάθρου, όντας σίγουρος ότι κάποια στιγμή η RBR θα τα καταφέρει.

Θα είναι μια έκπληξη, πιστεύω ότι θα πλησιάσουν πολύ τη Mercedes κι εμάς, το ελπίζω, κι επίσης ελπίζω ότι η Red Bull θα βρει κάποιο ρυθμό. Υπάρχουν πολλές φήμες. Είναι μια δυνατή ομάδα, ξέρουν πώς να σχεδιάσουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο, έτσι είναι θέμα χρόνου πότε θα κλείσουν τη διαφορά και όχι αν. Αλλά, όσο πιο γρήγορα το κάνουν, τόσο πιο συναρπαστικό θα είναι. Όσον αφορά την ομάδα μας, είμαι σίγουρος ότι έχουμε τους σωστούς ανθρώπους, τα σωστά εργαλεία και ότι θα κάνουμε πρόοδο. Είναι προφανές ότι εξαρτάται από το τι κάνουν οι άλλοι.

Επόμενος σταθμός είναι η Βαρκελώνη και ο Γερμανός θεωρεί ότι η Scuderia θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος στην Ισπανία. Παρά την απώλεια της νίκης στη Ρωσία, ο 29χρονος είναι σίγουρος πως η καλή πορεία για την ιταλική ομάδα θα συνεχιστεί, αφού υπάρχουν όλα τα συστατικά για να παραμείνει κορυφαία ομάδα και να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Είχαμε καλές δοκιμές στη Βαρκελώνη, έτσι ανυπομονούμε να τρέξουμε εκεί, το μονοθέσιο δείχνει καλό. Πιστεύω ότι έχουμε βελτιωθεί από τον Μάρτιο, είχαμε ένα καλό ξεκίνημα. Θα ήταν λάθος αν σας έλεγα ότι το περιμέναμε, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αν κοιτάξουμε τους προηγούμενους αγώνες, νομίζω ότι λίγο-πολύ έχουμε πάρει το μέγιστο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ που είμαστε ως ομάδα, αλλά ακόμα μαθαίνουμε και μπορούμε να βελτιωθούμε, και πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, η Βαρκελώνη είναι ένας άλλος αγώνας κι έχουμε πολλούς αγώνες ακόμα. Έχουμε, όμως, λίγο ακόμα χρόνο για να βελτιωθούμε μέχρι τότε.

Στη Ρωσία, η ταχύτητα ήταν εκεί, η ισορροπία δεν ήταν αυτή που θα ήθελα στο πρώτο stint. Δυσκολεύτηκα με τα εμπρός ελαστικά και δεν μπορούσα να επιτεθώ όσο θα ήλπιζα, όπως μπορούσα να κάνω στις κατατακτήριες. Οπότε, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα δυνατό αυτοκίνητο, μια δυνατή ομάδα, το πνεύμα είναι καλό, συνεπώς υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...