Η Toyota στην περσινή SEMA παρουσίασε ένα κτηνώδες Land Cruiser, για το οποίο είχε αναφέρει ότι μπορεί να πιάσει 220 μίλια/ώρα (350+ χλμ/ώρα), αλλά στην πραγματικότητα κατάφερε να πιάσει περισσότερα.

Για την ακρίβεια στην ευθεία 4 χλμ. της ερήμου Mojave, στην California, το θηριώδες ιαπωνικό SUV έπιασε τα 230,03 μίλια/ώρα, ήτοι 370,33 χλμ/ώρα. Το νούμερο αυτό από μόνο του προκαλεί παραζάλη, πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι το πέτυχε ένα αυτοκίνητο με αεροδυναμική περιπτέρου, βασισμένο σε σασί τύπου σκάλας. Το επίτευγμα αυτό το καθιστά το γρηγορότερο SUV, παίρνοντας το ρεκόρ από την Brabus Mercedes GLK V12, που είχε πιάσει τα 211 μίλια/ώρα (339,71 χλμ/ώρα).

Το βελτιωμένο -από το Motorsports Technical Center της Toyota- Land Cruiser διαθέτει διπλά turbo της Garrett, τα οποία σηκώνουν 1,5 bar το καθένα. Ακόμα, ο V8 κινητήρας εξοπλίζεται με νέα πιστόνια και μπιέλες, νέα custom πολλαπλή εισαγωγής και πολλά άλλα περιφερειακά, που η ιαπωνική εταιρία δεν κατονομάζει. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι εξωφρενικό, καθώς αποδίδει 2.000 άλογα.