Η McLaren αναζητά τους γρηγορότερους gamers ώστε αυτοί να οδηγήσουν στον προσομοιωτή της. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τον διαγωνισμό αυτό σε συνεργασία με την Logitech, ζητώντας από gamers όλου του κόσμου να λάβουν μέρος ώστε ο ταχύτερος να υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους με την McLaren, για να οδηγεί τον προσομοιωτή της Formula 1 της εταιρείας, προκειμένου να εξελίξει το μονοθέσιο της McLaren μαζί με τους μηχανικούς της.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren και θα συμμετάσχουν 10 παίκτες, οι οποίοι θα συναγωνιστούν σε διαφορετικούς αγώνες και πλατφόρμες. Πως θα βρεθεί κάποιος ανάμεσα στους τελικούς 10 φιναλίστ; Θα πρέπει είτε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους racing gamer από τις διεθνείς gaming κοινότητες, είτε να λάβει μέρος σε online racing διαγωνισμούς, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι, είτε να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους. Συνολικά η McLaren θα διαλέξει τους 6 από τους καλύτερους racing gamer από τις διεθνείς gaming κοινότητες και τους 4 από τους διαγωνισμούς.

O Zak Brown δήλωσε:

Είναι μία συναρπαστική ευκαιρία, όχι μόνο για την βιομηχανία παιχνιδιών, αλλά για όλους στη McLaren και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερο. Είμαστε μάρτυρες της ανάπτυξης του αθλητικού gaming στο διαδίκτυο και αυτή τη στιγμή οι παράλληλοι βίοι μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου είναι πιο κοντά από ποτέ.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε μία τόσο μοναδική και συναρπαστική πρόταση, που συνδέει τους κόσμους των αγώνων και του gaming με τέτοιο τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Ο νικητής θα είναι μέρος της ομάδας μας. Η διαδικασία του διαγωνισμού και της επιλογής θα είναι αυστηρή, αδίστακτη και συναρπαστική στο να την παρακολουθήσουμε.