Κατά έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή φτωχότερη είναι η Formula 1 φέτος, μετά από την αποχώρηση του Jenson Button. Ο αντικαταστάτης του, ο Stoffel Vandoorne, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά μέχρι στιγμής, όντας σημαντικά πιο αργός από τον Fernando Alonso. Ο Πρωταθλητής του 2009 θα αγωνιστεί στο Μονακό, αφού θα αντικαταστήσει τον Alonso, ο οποίος θα πάρει μέρος στα Indy 500.

Αυτό που θέλει να ξεκαθαρίσει ο Βρετανός είναι ότι δεν αγωνίζεται φέτος, όχι επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποια ομάδα, αλλά επειδή ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει να τρέχει. Μάλιστα, λέει ότι δύο ομάδες του έκαναν πρόταση για συμβόλαιο, χωρίς, ωστόσο, να δίνει κάποιο όνομα.

Είχα τόσες πολλές επιλογές για να τρέξω φέτος. Δύο διαφορετικές ομάδες μου ζήτησαν να τρέξω μαζί τους. Δεν είχα κανένα ενδιαφέρον να κάνω κάτι τέτοιο. Σκέφτομαι το Μονακό ως τον μοναδικό μου αγώνα φέτος. Προφανώς, αν μου ζητηθεί για μία ακόμα φορά φέτος, θα είμαι εδώ να καλύψω το κενό. Αλλά δεν πρόκειται να ζητήσω να τρέξω, διότι δεν το θέλω αυτό.

Ο 37χρονος ανυπομονεί για το Grand Prix του Μονακό, αφού θα αγωνιστεί χωρίς την παραμικρή πίεση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη McLaren, η οποία παραμένει η μοναδική χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον βαθμό στους πέντε πρώτους αγώνες. Παράλληλα, αρνείται να αποκλείσει οτιδήποτε για την επόμενη χρονιά.

Δεν έχω κάτι να κερδίσω, αλλά δεν έχω και τίποτα να χάσω. Είμαι εκεί για να βοηθήσω την ομάδα και να περάσω καλά, και πιθανώς αυτά είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά Grands Prix για ‘μένα, επειδή δεν υπάρχει πίεση. Είναι ένας μοναδικός αγώνας, έτσι είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτή την πρόκληση. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα για το 2018. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα και για την επόμενη σεζόν, οπότε δεν αποκλείω τίποτα.